Ayak Bileği Estetiği ve Güzel Ayak Bilekleri Hakkında

By 29 Aralık 2014Genel

 

Kadın güzelliği gençlikle paralel değerlendirilen bir olgudur. Bu nedenle ergenlik sivilcesi ve akneler dışında gençliğe dair detayların tamamı güzellik tanımının detaylarını ya da ana özelliklerini meydana getirir.

Diri ve gergin bir cilt, ince bir bel, zayıf ve güçlü bir omurga, kalkık bir popo ve dik göğüsler bu gençlik özelliklerinden bazılarıdır. Ancak, yaş ilerledikçe kalori alımı ve yakımı arasındaki orantı tersine dönemeye başlarken, yer çekimine karşı kasların gücü azalır, hücre üretimi yavaşlar ve dokular canlılığını, diriliğini yitirmeye başlarlar. Aşağı doğru sarkan kalçalar, hacmini yitiren dokular, düşük göz kapakları ve kalınlaşan el ayak bilekleri istenen genç ve ince görüntüyü zamanla iş birliği yaparak siler.

Zarif bir görünümün önündeki engellerden biri olan ve birçok kadını çok rahatsız eden kalın ayak bilekleri için estetik cerrahi bilimi kişiye özel çözümler sunuyor. Diğer bir deyişle, bugün, estetik cerrahlar birbirinden farklı yöntemlerle ayak bileklerini inceltebiliyorlar. Ayak bileklerinizi çok kalın buluyor, babet, stiletto gibi ayakkabıları giydiğinizde ayaklarınız küçük olmasına rağmen istediğiniz gibi görünmüyorsa özellikle bot ve çizme seçiminde ayak bilekleriniz nedeniyle sorun yaşıyorsanız ayak bileği estetiği için uygun adaysınız demektir.

Kalın ayak bilekleri için estetik cerrahi biliminin size sunduğu çözüm önerileri şöyle: Kemik dokudaki kalınlaşmalar için cerrahi yöntem yani ameliyat,  yağ kaynaklı kalınlaşmalar için liposuction ile yağ aldırma ve ince kalınlaşmalar ya da az miktardaki için de radyo frekans yöntemleri uygulanabiliyor.

Ayak bileği estetiği konusunda dikkat edilmesi gereken konu ise işlemin mutlaka bir estetik cerrah tarafından ve hatta bu konuda deneyimli bir estetik cerrahi uzmanı tarafından yapılmasıdır. Zira ayak bileği çevresi sinir ve damar dokusunca zengin bir bölge olması sebebiyle çok dikkatli çalışılması gerekiyor.

Soru sorun

*

Menu