Migrenden Kurtulmanın En Güzel Yolu: Botoksla Migren Tedavisi

By 8 Aralık 2016Genel

Migren, insanın yaşamını fark edilir ölçüde olumsuz yönde etkilemeye sahip sağlık problemlerinden biri. Yaşamayan pek çok insan için basit bir baş ağrısı niteliği taşısa da migrenle baş etmeye çalışan herkes bilir ki o kriz geldiyse o gün, geçirilen en kötü günlerden biridir. Üstelik üst üste yutulan ağrı kesiciler, sessiz ve karanlık bir ortamda bekleme çabaları ve akla gelebilecek hiçbir yöntem migren sancısından kurtulmaya yetmez. En kötüsü de hastalığın tam olarak tedavisine yarayan bi yöntem bulunmaması idi, botoksla migren tedavisi karşınıza çıkana kadar…

Bir rastlantı neticesinde ortaya çıkmış olsa da estetik amaçlı botoks uygulamalarından faydalanan pek çok hastanın migren ataklarında ve ilaç kullanımlarında ciddi bir azalma meydana geldiği tespit edilmesiyle başlatılan bilimsel çalışmalar neticesinde migren ataklarına sebep olan sinir sıkışmalarının botoks ile önlenebildiği meydana çıkmıştır.

Düşünsenize, hem sürekli kullanmak zorunda olduğunuz ve neredeyse artık işe yarama etkisini kaybetmiş ilaçlardan kurtuluyorsunuz hem ataklarda ciddi bir düşüş yaşıyorsunuz hem de üstüne daha genç ve güzel bir görünüm elde ediyorsunuz. 🙂 Bu tedavi yöntemi, migren hastalarının yıllar boyu katlanmak durumunda kaldığı onca acı ve çözümsüzlüğün neredeyse bir mükafatı sayılabilecek ölçüde kullanışlı.

Tedavi Nasıl Gerçekleşiyor?

Botoksla migren tedavisini başarıya ulaştıran en önemli adım, krizi tetikleyen noktaların tespitinin doğru yapılmasıdır. Bu noktada hastanın dikkatle dinlenmesi ve anlattıklarına istinaden alın, şakak ile ense bölgesinde bulunan tetikleyici noktaların belirlenmesi gerekmektedir. Belirlenmiş olan bu noktalara uygun ölçüde botoks enjeksiyonu yapılması ile sonuç oldukça başarılı olabilmektedir. Üstelik tedavi 15-20 dakikalık sürelerde tamamlanabilmektedir.

Migren Tedavisi İçin Cerrahi Yöntemler Uygulanabilir mi?

Botoksla migren tedavisi deneyerek sonuçtan memnun kalan hastalarımız, elbette kalıcı bir biçimde migren cerrahisi yöntemlerinden faydalanabilirler. Uygulama esnasında botoks ile uygulanan işlemin kalıcı bir biçimde ameliyatla ortaya konması sağlanır. Bu sayede tekrar eden botoks uygulamaları yerine tek seferde sonuç alınması da tercih edilebilir.

Burada kalıcı bir uygulama mı yoksa 6-12 ay arasında değişen süreçlerle tekrarı gerçekleşen 10-15 dakikalık bir botoks uygulması mı tercih edeceği ise tamamen hastanın seçimine bağlıdır.

Sağlıklı ve migrensiz günler dileriz…

Soru sorun

*

Menu