Bozulmayan Makyaj mı? Nasıl?

By 9 Eylül 2016Genel

Biz kadınların en önemli aksesuarlarından biridir makyaj. Evden çıkmadan yaptığımız makyajın gün boyunca bozulmaması ise hepimizin en büyük arzusu. Farımızın birikintiler halinde toplanması, göz kalemimizin akması ve tabii ki rujumuzun çıkması… Size de tek sefer yapılan makyaj ile bir günün bitmesi imkânsız gibi geliyorsa işte dayanıklılığını artırmak için bizden size öneriler.

Bozulmayan makyaj için suya dayanıklı makyaj malzemesi kullanın. Gün içinde yağlanma ile ya da terle makyajınız akar. Bunu engellemek için ilk yapmanız gereken kullandığınız ürünleri suya dayanıklı seçmek.

Yüzünüzü temizlemeden başlamayın. Ciltteki yağlanma makyajın akmasına, dağılmasına neden olur. Özellikle yağlı bir cilt tipiniz varsa bunu daha yoğun yaşarsınız. Makyaj yapmaya başlamadan önce yüzünüzü temizlerseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Makyaj bazı kullanın. Makyaj bazı cildinizi makyaj için hazırlarken; kalıcılığı da arttırır. Cilt tipinize uygun makyaj bazı kullanmanız daha kalıcı bir makyaj sağlamasının yanında renklere de netlik kazandırır.

Gözaltlarınıza fondöten sürmeyin. Gözaltları için olan kapatıcıları kullanmayı tercih edin. Çünkü gözaltlarınızda fondöten kullanmanız renk dağılımında eşitsizliğe neden olabilir.

Fondöten kullanımına da dikkat! Kat kat fondöten sürmek ya da kalın tabaka halinde kullanmak sizi daha yaşlı göstereceği gibi yapay görüntüye de sebep olur. İnce bir katman olarak uygulamanız gereken fondöteninizi yüzünüze eşit bir biçimde yayarak kullanın. Eğer günlük bir makyaj yapıyorsanız fondöteni yalnızca sorunlu bölgeye kullanmanız yeterli olacaktır.

Makyajınızı sabitleyin. Transparan pudra kullanarak makyajın sabitlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle T- bölgesinde yağlanma daha yoğun olduğu için bu bölgeye uygulamalarda daha özen gösterin.

Krem bazlı ürünler kullanmanız makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlayacaktır alın size bozulmayan makyaj için bir trik daha.

Koyu tonlar tehlikelidir. Makyajınızı ne kadar açık tonlarda yaparsanız bozulma riski de o kadar azdır. Ya da şöyle de diyebiliriz bozulduğu o kadar az belli olur. Çünkü koyu renk makyaj hata kabul etmez. Çok dikkatli yapmanız gerekir ve gün boyunca tetikte olmanız gerekir. En ufak akmalar, bozulmalar bir anda tüm makyajı mahveder.

Ruj sürmek özen ister. Dudağınızın da bakıma ihtiyacı vardır. Öncelikle ruj sürmeden önce diş fırçası yardımı ile dudağınızdaki ölü deriyi atın. Ardından nemlendirerek dudak bakımınızı yapın. Gelelim ruju sürmeye; ilk olarak dudağınızın köşe noktalarını işaretleyin. Sonrasında ruju çerçeve içine sürün. İnce bir peçeteyi tampon görevinde kullanarak üzerine transparan pudrayı sürün bu rujunuzun bozulmaması için koruyucu oluşturacaktır.

Ellemeyin! Orasını düzelteyim buracını sileyim diye durmadan makyajınızla oynamayın. Küçük düzeltmeler yapmak için kulak çubuğu kullanmanız çok daha kolay olacaktır. Ve tabi gün boyunca da yüzünüze dokunmanız makyajınızın dağılmasına sebep olur. Makyaj sabitleyiciyi deneyin. Sabitleyici kullanımı makyajınızın gün boyu tazeliğini korumasını sağlar. Ancak şunu unutmamak da fayda var cilde doğrudan nüfuz ettiği için pek tavsiye edilmez.

Kimyasal makyaj sabitleyicileri kullanmak yerine kendiniz doğal yolla elde edebileceğiniz bir makyaj sabitleyici hazırlayabilirsiniz.

Tarifi bizden hazırlaması sizden…

Malzemelerimiz:

1 ölçek Gliserin (eczanelerde mevcut)

2 ölçek Gül Suyu

1-2 damla zeytinyağı

Spreyli şişe

Nasıl Yapıyoruz?

1 ölçek gliserini sprey şişesine koyun

2 ölçek gül suyunu şişenin içine ekleyin

Ardından isteğe bağlı olarak 1 damla zeytinyağı ekleyin

Karışımı oluşturmak için güzelce çalkalayın.

Sabitleyicimiz hazır!

Uygulama:

Makyaj sabitleyicinizi her kullanımdan önce iyice çalkalayın.

Gözlerinizi kapalı tutun ve yüzünüze 15 cm uzaklıktan sıkın.

Makyaj sabitleyicinizi 1-2 ay süreyle buzdolabında saklayabilirsiniz.

Bu karışıma salatalık suyu da ekleyebilirsiniz ancak salatalık suyu sabitleyicinizin ömrünü kısaltır.

Sabitleyiciniz makyajınızın gün boyu akmasına engel olur.

Sabitleyicinizi fondötenden önce kullanarak cildinizin daha ışıltılı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Far fırçanıza sabitleyicinizden sıkarsanız farınız hem daha canlı hem de daha kalıcı olacaktır.

UNUTMADAN!

Evden çıkmadan önce temel makyaj malzemelerinizi mutlaka çantanıza atın.Ne olur ne olmaz…

Soru sorun

*

Menu