Burun Dolgusu İle Burun Estetiği

By 26 Ocak 2015Genel

Ameliyat Olmadan Kalkık Bir Burun Mümkün mü?

Burun dolgusuyla burun estetiği konusuna değinmeden önce ırksal bazı anatomik özelliklerden bahsetmek yerinde olacaktır. Akdeniz insanlarının ve Orta Doğu kökenli insanların anatomik ortak özelliği kemerli ve genellikle ucu düşük bir burundur. Çağımızın güzellik anlayışı ise maalesef, küçük, ucu kalkık ve kemersiz burunları onaylar. Bu durumda Kanadalı, İsveçli ya da Norveçli ırklar doğuştan şanslı olurken İtalyalı, İranlı, Türkiyeli ırklar da doğuştan şansız oluyor gibi. Türk insanı olarak ortak estetik problemlerimizden biri olan kemerli ve ucu düşük burunlarımız için birçoğumuz burun estetiği yaptırmayı seçiyoruz. Hatta son yıllarda yirmili yaşlardaki her üç kişiden birinin burun estetiği deneyimi mutlaka var. Burun estetiği ameliyatından çeşitli nedenlerle kaçınan ve sevmediği burnuyla bir ömür geçirenlerin sayısı da oldukça fazla. Aslında ameliyat olmadan da estetik buruna sahip olmak mümkün. Burun dolgusu uygulamasıyla bazı burun yapılarının ameliyata ihtiyaç duymadan daha kalkık görünmeleri ve burun sırtındaki eğikliğin giderilmesi sağlanabiliyor.

Ameliyatsız burun estetiği adıyla tanıtılan ve bazı burun yapılarında gerçekten de çok başarılı sonuçlar sunabilen burun dolgusu tekniğiyle burun şeklini baştan sona değiştirebiliyorsunuz. Burun sırtında bir eğrilik varsa çökük alana dolgu yapılarak eğrilik giderilebiliyor. Benzer şekilde burun ucu aşağı doğru düşükse ya da burun ucu eğikse yine dolgu yapılarak dikleştirilebiliyor. Burun dolgusu sağladığı konfor, hızlı sonuç verme, ağrı ve sızıya ya da her hangi bir morluğa neden olmama gibi yönleriyle ve ekonomik olmasıyla giderek popülerleşiyor. Ancak burun estetiği ameliyatı na göre bazı dezavantajları da var.

Burun Dolgusuyla Burun Estetiği nin Dezavantajları

Burun dolgusuyla burun şeklini beklentiyi karşılayacak hale getirmenin sağladığı avantajlar çok etkileyici. Fakat benzer şekilde bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. Örneğin burun dolgusu için kullanılan malzeme zamanla vücut tarafından absorbe ediliyor ve eriyor. Malzemenin yapısına göre 3 ay ile 18 ay arsında değişen sürelerde kalıcılık sağlanabiliyor. Sonrasında işlemi tekrarlamak gerekiyor. Dolguyla burun estetiği yaptırmanın bir diğer dezavantajı ise söz konusu işlem için her burun şeklinin uygun olmaması. Örneğin burun ucunuz çok etli bir yapıya sahipse yapılan dolguyla burnunuz daha kalkık görünse de daha fazla şişecektir. Benzer şekilde burun yapınız genel olarak hacimce yüzünüzde fazla yer kaplıyorsa dolgu uygulaması onu daha da büyük gösterecektir.

Burun dolgusu ile burun estetiği elde etmenin avantaj ve dezavantajları göz önüne alınarak bir estetik cerraha başvurularak daha keyifli bir görünüm için adım atabilirsiniz. Burun dolgusu uygulaması için daha detaylı bilgiyi http://serkanyildirim.net ‘ten alabilirsiniz.

Soru sorun

*

Menu