İyi Burun Estetik Ameliyatı Nasıl Olur?

By 6 Ocak 2017Genel

Güzel Burun Nedir ?

Kısaca özetlememiz gerekirse; burun estetik ameliyatı burun şeklinin düzeltilmesi için yapılan uygulamalara verilen isimdir ve bugün dünyanın hemen her yerinde sıklıkla başvurulan estetik operasyonlardan da biridir. İnsanlarla iletişimin had safhada olduğu çağımızda insanların bizimle iletişim kurarken burnumuza odaklandığını hissediyorsak ve bu durumdan da rahatsızlık duyuyorsak, en önemlisi de aynaya baktığımızda burnumuzu sevmediğimizi fark ediyorsak birde bunlara ilaveten nefes alma sıkıntısı yaşıyorsak tüm bunların çözümünü burun estetik ameliyatı ile bulabileceğinizi belirtmek isteriz.

Peki, güzel burun nasıl olmalıdır, bunu nasıl ayırt ederiz? Güzel bir burunu ayırt edebileceğimiz birtakım özellikler vardır. Mesela; burunun kendi içindeki orantısal uyumu (örneğin burun ucu bölgesinin uzunluğu burun sırtı bölgesinin %65-70 i oranında olmalı yada burun kanatları göz pınarlarından çekilen hattın en fazla 1-2mm dışına taşmalı vb…) ve yüz bölgesinde bulunan diğer kısımlar ile uyumu (yerleşim, oryantasyon ve yüze oran gibi …) iki önemli ayırt edici faktördür. Bu açıdan baktığımızda, sanıldığının aksine burnun küçülmesi, her zaman iyi bir burun estetiği ortaya konduğu anlamına gelmez. Yüzün içerisinde yok olan değil uyumlu bir biçimde kendini ortaya koyabilen bir burundur güzel olan ve iyi bir burun estetiği de bunu hedeflemelidir.

Bir burun estetik ameliyatı nın iyi yapıldığından bahsedebilmenin en önemli şartlardan biri de doğal görünümlü bir burna sahip olmanızdır. Öyle ki burun estetik ameliyatı sonrasında sizi hiç tanımayan insanlar burnunuzda estetik olduğunu anlayamamalıdır. Burun estetiği görsel açıdan ne kadar olumlu olursa olsun, hasta ameliyat sonrasında nefes alma problemleri yaşamamalıdır hatta önceden var olan nefes alma problemi çözülmüş olmalıdır. İyileşme sürecinden sonra, operasyon gerçekleştirilen burnun yüz şekline iyice oturması ve estetik hatlarda kırılma, burunda çökme, burunda eğrilik gibi problemlerin ortaya çıkmaması gerekmektedir.

Şunu da unutmamak gerekir ki aslında her yüz için ayrı bir uyum söz konusu olduğundan iyi bir analiz doğrultusunda her hastaya farklı bir estetik planı hazırlamak en doğru olan yaklaşımdır. Çünkü iyi bir burun estetik ameliyatı için şablonlar doğrultusunda gitmek ortaya yanlış ya da hoş olmayan sonuçlar çıkmasına sebep olur. Elbette hastanın beklentileri önemlidir ama hasta; “Ben böyle bir burun istiyorum.” diye geldiğinde bunun olup olamayacağı üzerine analize gitmek ve hastanın beklentileri ile yüz biçimine en uygun burun şekli üzerine bir yöntem belirlemek çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.

İyi bir estetik burundan bahsediyorsak şunu unutmamak gerekir ki güzel bir buruna nereden bakarsanız bakın, onu güzel bulmaya devam edersiniz. Çoğu insan, burnunun profilden nasıl göründüğüne takılsa da gerçekte güzel bir burun yalnızca profilden güzel görünen değildir ve doğru bir analiz ve uzman eller birleşirse her açıdan güzel görünen bir burna sahip olmak mümkündür. Bu analiz esnasında burunda bulunan tüm problemler, yüzde bulunan ayrıntılar ve hastanın beklentileri sağlıklı bir biçimde tespit edilmelidir ki bu kısım en az ameliyatın kendisi kadar öneme sahiptir.

Soru sorun

*

Menu