Sorun Sadece Burun Ucunda – Burun Ucu Estetiği

By 22 Aralık 2014Genel

Burun estetiği talebi, burnun yüze oranla fazla büyük olması, burun sırtının fazla çıkık olması, burun ucunun eğik, düşük olması, burun kanatlarının geniş olması, burun deliklerinin fazla büyük olması gibi birçok nedenle yapılabilir. Bazı hastalarda ise sorun kemikli dokuyla değil sadece burun ucundaki kısımla ilgilidir. Burun ucu çok toplu, çok iri, aşağı düşük olabileceği gibi burun kanatlarının genişliği ya da burun deliklerinin büyüklüğüyle ilgili estetik problemler olabilir. Burun ucunu ilgilendiren ve kemikli dokuyla ilgili olmayan bu estetik sorunlar için mini rinoplasti, tip plasti ya da burun ucu estetiği denilen burun estetiği ameliyatı yeterli olabilir.
Burun ucu estetiği olmak üzere karar vermeden önce elbette cerrahınıza danışmanız onun fikrini almanız gerekmektedir. Estetik cerrahınızın öngörüsüyle karar vereceğiniz mini burun ameliyatıyla sadece burun ucunuza müdahale edilerek gerekli işlem yapılır. Kemik dokularına dokunulmadığı için iyileşme süreci genel burun ameliyatlarına göre çok daha kısadır. Ortalama yarım saat süren burun ucu estetiği, tampon gibi destekleyicilere ihtiyaç duyulmadığından oldukça konforlu bir ameliyat sonrası süreci sunar. Ameliyatın en güzel yanlarından biri de çoğunlukla burun ucunu kaldırmak ya da burun ucundaki probleme müdahale etmek amacıyla yapılan işlem nedeniyle burun sırtındaki hafif eğrilik de kaybolmasıdır.
Burun ucundan hiçbir kesi yapmadan tamamen kapalı yöntemle yapılabilen mini rinoplasti ameliyatı sonrasında ertesi gün sosyal yaşamınıza dönmeniz de mümkün. Hiç morluk olmaması, tampon kullanılmaması gündelik yaşamı hiç etkilememesi, burun ucu estetiğine aday olanlar için büyük bir avantaj

Soru sorun

*

Menu