Çene Ucu Estetiği İçin Silikon mu Medpor mu?

By 23 Ocak 2017Genel

Çene ucu estetiği çene ile yüz arasındaki profil uyumunun sağlanabilmesi açısından önemli bir uygulamadır. Peki, çene ucunu belirginleştirmek için hangi yöntemler kullanılıyor? Çene ucu estetiğinde sıklıkla silikon ya da medpor kullanımı tercih edilmektedir. Bu yazımızda iki madde arasındaki farklara değineceğiz.

Çene Ucu Estetiği için Medpor Kullanımı

Çene ucu estetiğinde kullanılan medpor, yapısı itibariyle kemiğe oldukça benzer özellikler gösteren bir maddedir ve dolayısıyla oldukça da sağlamdır. Çene ucu estetiği amaçlı kullanımı açısından çeşitli boyutlarda hazır kalıpları bulunan medpor, daha çok orta ve ileri seviyedeki çene ucu büyütme işlemleri için tercih edilmektedir. Çene ucu estetiği esnasında medpor kullanımı tercih edildiyse işlem, implantın titanyum vidalar yardımı ile çene kemiğine sabitlenmesi biçiminde gerçekleştirilir. Medpor, oldukça sağlam bir maddedir ve uygulamadan sonra zamanla çene yapısı ile tam bir bütünlük sağlar. Medpor kullanımında yaşayabileceğiniz problemlerden en önemlisi, operasyondan belirli bir süre geçtikten sonra implantın çıkartılmasını istemeniz olacaktır; çünkü bu yöntemde medpor çene dokusu ile uyum sağlamaktadır bu da implantın çıkartılması sürecini biraz daha zor bir işlem hâline getirmektedir ancak bu öyle çokda büyük bir sorun değildir.

Çene Ucu Estetiği için Silikon Kullanımı

Çene ucu estetiği için tercih edilen bir diğer madde de silikon çene implantlarıdır ve genel olarak çene ucunu belirginleştirmek isteyen hastalar için kullanılmaktadır. Medpor’a nazaran daha pratik bir kullanımı vardır ve yumuşak dokusu sebebiyle dışarıdan hissedilmesi neredeyse mümkün değildir. Silikon implantlar, çene ucunda hafif ya da orta dereceli bir belirginleşme isteyen hastalar için doğru seçim olmaktadır. Ayrıca operasyon sonrasında iyileşme oldukça hızlı bir biçimde gelişmektedir. Çene ucu estetiği için silikon implant tercih edilmesinin en önemli avantajı, silikon implantın çene yapısı ile herhangi bir iletişim gerçekleştirmemesi sebebiyle operasyondan sonra talep edilebilecek bir çıkartma durumunda işlemin oldukça kolay bir biçimde yapılabilmesi durumudur.

Çene Ucu Estetiği Nasıl Bir Süreçtir?

Çene ucu estetiğinde her iki implant biçiminde de çene altı kıvrımı veya ağız içinde gerçekleştirilen bir kesi yardımıyla yerleştirme yapılabilmektedir. İşlem, çoğunlukla genel anestezi altında uygulanır. Eğer çene ucu estetiği için ağız içi kesi yolu ile implantın yerleştirilmesi sağlanıyorsa hastanın ameliyattan sonraki bir haftalık süre boyunca sıvı gıdalar yoluyla beslenmesi gerekecektir. Tercih edilen yöntem ya da implant doğrultusunda çene ucu estetiği operasyon süresi ise; yaklaşık 1-1,5  saatlik zaman dilimleri arasında farklılık gösterebilmektedir. İşlem sonrasında, 1 hafta içerisinde iyileşme gerçekleşmekte ve hasta yeni görüntüsünün tadını çıkartabilmektedir.

Soru sorun

*

Menu