Dolguyla Burun Estetiği Olur mu ?

By 2 Kasım 2015Genel

Burnunuz eğri mi ya da içinizden “Burnumun ucu şöyle hafif kalkık olsa ne iyi olurdu…” diye mi geçiriyorsunuz? Düz bir burun sırtının yüzünüzde daha estetik duracağını mı düşünüyorsunuz? Bu tarz problemler yaşıyor ve burun estetiği için yalnızca ameliyatın çözüm getireceğine inanıyor üstelik tam da bu yüzden beklentilerinizden vazgeçiyorsanız; çok büyük bir yanılgı içerisinde olduğunuzu belirtelim ve sizi tanıştıralım, dolgu ile burun estetiği.

Tanışalım, Nedir Bu Dolguyla Burun Estetiği?

Burun dolgusu da diğer tüm yüz dolgusu uygulamaları ile benzer niteliklere sahiptir ve ameliyatsız estetik uygulamaları kapsamına girer. İşlem esnasında genel anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır. Sonuç geçicidir; ancak işlemin uygulanma süresi yalnızca 10-15 dakikadır. Ayrıca burun dolgusunun kalıcılık süresi de kullanılan dolgunun kalitesi ve miktarı doğrultusunda 6-18 ay arasında değişim göstermektedir. Etki geçtikten sonra kişinin isteği doğrultusunda uygulama tekrarlanabilmektedir. Burun dolgusu estetik uygulamasından hemen sonra ise; gündelik yaşamınıza rahatlıkla dönebilirsiniz ve iyileşmek için beklemenize gerek yok, artık yalnızca daha ‘iyi’ bir burnunuz var.

Uygulama Esnasında Ağrım Sızım Olur mu?

Dolguyla burun estetiği uygulaması esnasında minimal bir ağrınız olacaktır; çünkü işlem öncesinde hem anestezik krem ve özel soğutucu uygulamalardan faydalanılır hem de kullanmakta olduğumuz dolgunun içeriğinde ayrıca anestezik madde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu 10-15 dakika, sizin için oldukça kolay geçecektir.

Burun Dolgusunun Yan Etkisi Var mı?

Elbette her uygulamada olduğu gibi dolguyla burun estetiği ninde alerjik reaksiyon, kanama, enfeksiyon, granülom oluşumu gibi olası yan etkileri bulunmaktadır; ancak bu noktada unutulmaması gereken kısım, uygulamayı yapan kişinin burun anatomisi ve burun estetiği konusunda uzman bir estetik cerrah olması durumunda bu yan etkilerin ortaya çıkma olasılığının yok denecek kadar düşük bir seviyede olduğudur.

Neden Geçici, Kalıcısı Olsa Daha İyi Olmaz mı?

Dolguyla burun estetiği nin kalıcı olması belki süre açısından bir avantaj gibi görünebilir; ancak dolgu ile estetik işlemlerinde kalıcı ya da uzun süre erimeyen dolgu ürünlerinin kullanılması sağlık açısından son derece tehlikelidir. Bu tarz ürünlerin kullanımının tercih edilmesinin sonuçları düzeltilememe riski barındıran vahim noktalara varabilmektedir. İşte tam da bu yüzden, burun dolgusu için tercih edilmiş olan ürün mutlaka eriyebilir nitelikte ve kaliteli, güvenilir bir marka olmalıdır. Kliniğimizde de bu yaklaşıma uygun nitelikte, dünyada ençok tercih edilen markalardan olan, FDA onaylı ve 18 aya kadar kalıcılık sağlayan Juvederm ve Teosyal marka dolgu kullanılmaktadır.

Soru sorun

*

Menu