Dudak Dolgunlaştırma Nasıl Bir Uygulamadır?

By 27 Ekim 2014Genel

dudak dolgunlaştırmaKadınlar için çekici bir görünümün ana hatları ince bir bel, kepenk gibi uzun ve dolgun kirpikler, güzel saçlar ve dolgun dudaklarla tasvir edilebilir. Konunun dudaklarla ilgili olan kısmı gerçekten ince ama keskin bir öneme sahiptir. Zira ince dudaklar, maalesef, kadınsı bir çekicilikten çok uzaktır.

Dudaklardaki estetik sorunlar nelerdir?
Dudaklar doğuştan ince bir yapıda olabilirler. Bazen üst dudak alt dudağa göre ince olabilir ya da dudağın her hangi bir yerinde bir asimetri söz konusu olabilir. Bunlara ek olarak ilerleyen yaşla birlikte dudaklar onlara hacmini veren dokuları yitirmeye başlarlar. Bu durum dudakların incelmelerine, buruşmalarına neden olur. Sebep her ne olursa olsun çekici görünmek ve beğenilmek istiyorsanız dudaklarınızın dolgun ve hacimli olması detayını önemsiyorsunuz demektir.

Dudakları daha dolgun göstermek
Dudaklarınızı daha dolgun göstermenin bugün birden fazla yolu var. Bu yöntemlerden ilki profesyonel bir makyözün uygulayabileceği makyaj hilesidir. Ancak sadece o günü kurtaran ve yakından bakıldığında üst üste eklenen boyalarla oluşan bu geçici hacim sizi tatmin etmeyebilir. Dudaklarınızı olduğundan daha çekici göstermek için estetik cerrahi biliminin etkileyici sonuçlarına gözlerinizi açmak ise yaşamınıza keyifli bir tat katacak olan ikinci alternatiftir.

Kalıcı dudak dolgunlaştırma mı geçici dudak dolgunlaştırma mı?
Estetik cerrahi, dudak dolgunlaştırma konusunda kalıcı ve geçici olmak üzere iki farklı seçenek sunar. Kalıcı dudak dolgunlaştırma uygulamasında kalıcı dudak silikonu diğer adıyla permalip kullanılır. Ofis şartlarında yapılabilen ve dakikalar içinde tamamlanan bu işlem sırasında lokal anestezi yapılır. Ağız köşesi ve iç kısmından açılan 2 mm’lik kesilerle silikon malzeme dudağa yerleştirilir. Yaklaşık 15 dakikada takılabilen permalip istenirse yine çok basit bir biçimde çıkarılabilir.
Daha dolgun, daha iri, daha çekici dudaklar için uygulanan yöntemlerden biri de cerrahi işlemle dudağın içindeki kırmızı kısmın dışa doğru ilerletilmesidir.
Dudak Dolgunlaştırma öncesi sonrası

Dudaklarınızı geçici olarak dolgunlaştırmak için ise zamanla vücut tarafından absorbe edilen, eriyen maddeler kullanılır. Bunlardan ilki kendi vücut yağınızdır. Hastanın kendisine ait yağ ve dokuları yine kendi dudağına enjekte edilmektedir. Bu işlemin en güzel yanı hastanın zaten kendisine ait olan söz konusu doku ve yağa vücudun reaksiyon göstermemesidir. Zamanla yaklaşık %30’u eriyen yağ dokusuna zenginleştirici malzeme eklenerek erime en aza indirilebilir. Söz konusu malzemenin bir kısmının zamanla vücut tarafından absorbe edilmesi nedeniyle bu yönteme yarı kalıcı yöntem de diyebiliriz.
Dudak-Dolgusu, önce, sonraDudaklarınızı dolgunlaştırmaK isterken bir yandan da nasıl görüneceğiyle ilgili kaygınız varsa bugünün estetik cerrahi bilimi size deneme yapma şansı da sunuyor. Hyaluronik asit denilen dolgu maddelerinin dudağa enjeksiyonu ile de dudaklar daha iri görünebilir. 3-12 ay arasında değişen sürelerde kalıcılığı olan Hyaluronik asit dolgu maddesinin uygulanması sadece bir iki dakika süren, hiçbir ağrı veya sızı hissettirmeyen son derece kolay bir işlemdir. Bir öğle arasında, akşam mesaiden sonra sadece birkaç dakikanızı ayırarak istediğiniz ölçüde dudaklarınızı dolgunlaştırıp günlük yaşamınıza devam edebileceğiniz bu yöntem, size ileride kalıcı dudak dolgusu yaptırmak konusunda da bir ön fikir verebilir.

Soru sorun

*

Menu