Erkekler için Lazer Epilasyon

By 26 Ağustos 2014Genel

Yüzde, sırtta, göğüste, bacaklarda, koltuk altında ve kasıklardaki istenmeyen tüyler özellikle bayanların günlük hayatını zorlaştıran yaşamlarını kısıtlayan ve gerçekten hiç istenmeyen doğal yapılardır. Ancak hormonal nedenlerle ya da genetik yatkınlık sonucu aşırı kıllanma özelliği gösteren ve bu durumdan hem estetik hem de günlük yaşam kalitesi nedeniyle huzursuz olan erkekler de vardır. Özetlemek gerekirse istenmeyen tüyler erkekler için istenmeyen bir yayılma ve çoğalma gösterebilirler.

Erkekler İçin Lazer Epilasyon

Ünlü fotoğraf sanatçısı Diane Arbus’un fotoğraflarına konu olan bir hrsitusmus yani aşırı kıllanma mağduru hastanın 1940’ların en iyi sanat galerinde sergilenen fotoğraflarındaki gibi olmasa da bugün aşırı kıllanma sorunu olan pek çok erkek var. Özellikle sırt, yüz ve göğüs bölgesinde, kişinin kendine olan güvenini zedeleyecek düzeyde yoğunlaşan kıllar yaşamı zorlaştırabilmektedir.

Aşırı kıllanma sorunu olan ve bu soruna kalıcı çözüm arayan ya da mevcut kıllarından rahatsız olan erkekler son yılların en kalıcı epilasyon yöntemi lazer epilasyon yöntemiyle çözüme ulaşabilirler. Erkekler için lazer epilasyon yönteminde kadınlara göre daha uzun seans sayısı gerekmekle birlikte mevcut kıllarda ciddi bir azalma ve zayıflama kesinlikle sağlanmaktadır. Erkek hastalardaki bu dezavantajın sorumlusu testosteron hormonudur.

Bunun yanısıra erkekte lazer epilasyonda özellikle koltuk altı lazer epilasyon, ense kılları için lazer epilasyon, elmacık ve burun kılları için lazer epilasyon ile son derece başarılı sonuçlar kısa sürede mümkün olmaktadır. Göğüs ve sırt kıllarında ise daha fazla seans uygulaması ile sonuca ulaşmak mümkündür.

Erkekler için lazer epilasyon yönteminde öncelikle kıl yapısı, ten rengi ve kılların bulunduğu bölgeyle ilgili bir ön muayene yapılır. Ardından hasta için belirlenen seans sayısı yine belirlenen seans aralıklarıyla tekrarlanarak sonuca ulaşılır.

Draesthetic Kliniği’nde Doç. Dr. Serkan Yıldırım gözetiminde uzman estetisyenlerce uygulanan lazer epilasyon işleminde dünyanın alanında öncü lazer markası Candela’nın Alexendrite lazer cihazı ve Fotona marka Nd- Yag Lazer cihazı kullanılmaktadır.

Soru sorun

*

Menu