Hamilelikte Lazer Epilasyon

By 26 Ağustos 2014Genel

Hamilelik dönemi kadının tüm bedensel mekanizmasının toplu bir değişim gösterdiği ve hassaslaştığı kadar da direnç kazandığı özel bir dönemdir. Annenin beklediği bebeği için endişelenmesinin yanı sıra artan hassasiyet de çok daha temkinli davranmayı doğal kılar.

hamilelikte lazer

Yaklaşan doğuma hazırlık sürecinin bugün bir parçası olan kalıcı epilasyon uygulaması için hamilelik öncesi fırsatınız olmadıysa hamilelikte lazer epilasyon yaptırmanız çokta tavsiye edilen bir uygulama değildir. Hamilelerde lazer epilasyonun güvenliğine dair çalışmaların eksikliği nedeniyle acil ve ertelenemeyen bir tedavi olmadığı için tavsiye etmiyoruz. Lazer epilasyon işlemi sırasında lazer ışınları sadece derinin epilasyon için ihtiyaç duyulan tabakalarına nüfuz etmektedir. Bu nedenle teorik olarak endişelenecek bir durum görülmemektedir. Ancak yine de gebelik döneminin hassasiyetini göz önüne alarak hamilelik süresince özelliklede ilk 3 ay ve gebeliğin son dönemlerinde lazer epilasyondan kaçınmak yerinde bir karar olacaktır.

Burada kadın doğum hekiminin görüş esas alınarak ilerlemek yerinde olur. Hamileliğin özel bir hassasiyet gerektiren ilk üç ayından sonra lazer epilasyon işlemini yaptırmanın da bazı sakıncaları olabilir. Annede oluşan bebeğe zarar verme korkusunun yarattığı stres, lazer esnasında bebekte hareketlenme olması, lazer epilasyon sırasında oluşan ısı ya da yanma hissinin anneyi rahatsız etmesi ve benzer nedenlerle işlemi hamilelik sonrasına ertelemek önerilir.

Anne adayı, lazer epilasyonunu hamilelik döneminde mutlaka tamamlamak isterse seçimini bir hekim kontrolünde çalışan estetik kliniği lehine yapması önerilir.

Soru sorun

*

Menu