Akşama spordasınız, jinekomasti ameliyatı !

By 13 Şubat 2017Genel

Estetik cerrahi dendiğinde her ne kadar akla ilk olarak kadınlar gelse de bu alan yalnızca kadınların değil, erkeklerin problemlerini çözme konusunda da oldukça başarılı sonuçlara imza atmış bir alandır. Örneğin; jinekomasti, yani erkek memesinin kadınlarda da olduğu gibi bir boyuta sahip olması durumu ya da bir diğer deyişle olması gerekenden daha büyük olması. Estetik açıdan kadınlarda ön planda bulunuşu göze hoş gelen meme, erkeklerde olağandan büyük formlara sahip olduğunda aynı hoşlukla karşılanmamakta, hatta yadsınmaktadır.

Jinekomasti problemi ile karşı karşıya kalan pek çok erkek, haklı olarak bu durumdan rahatsızlık duymakta ve bundan kurtulmak istemektedir. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi estetik cerrahi, jinekomasti ameliyatı yardımı ile erkeklerin bu problemden kurtulmasına yardımcı olabilmektedir.

Erkek memesi niye büyür?

Gelişme döneminde hormonal sebeplerle erkek memesi de büyüme, şişkinlik ve normalden daha hassas bir süreç yaşanması olağan karşılanmaktadır; çünkü bu karmaşa gelişim de etkisiyle hormonlarda gerçekleşmektedir. Fakat bu durumun geçici olması ve ergenlik döneminden sonra normale dönmesi gerekirken kalıcı bir biçimde karşımıza çıktığında bu duruma verdiğimiz isim, jinekomastidir.

Aynı zamanda, ergenlik döneminde kilo açısından normalin üzerinde bir seyir sergileyen erkeklerde bu durumun ortaya çıkışı diğer erkeklere nazaran daha yüksek bir oranda olmaktadır. Bazen de jinekomasti; hormonal sebepler, testis tümörü ya da kullanılan birtakım ilaçların yan etkileri gibi sebeplerle karşımıza çıkmaktadır.

Elbette gerçek sebebi belirlemek için alanında uzman bir doktorun analizine başvurmak çok daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Çeşitli görüntüleme teknikleri, hormon analizleri ya da hastanın detaylı öyküsü yolları ile hem jinekomastinin ortaya çıkış gerekçesi belirlenebilir hem de hasta, meme büyüklüğünün hangi evrede olduğu üzerinden nasıl jinekomasti tedavisi süreci ile karşı karşıya olduğu konusunda detaylı bir bilgi edinme imkânına sahip olabilir. Ayrıca her ne kadar klasik jinekomasti, gelişme döneminde ortaya çıkıp devam eden bir sürece sahip olsa da bazen farklı gerekçelerle ortaya çıktığında ileri yaşlarda da görülebilmektedir.

Jinekomastinin Çeşitleri Nelerdir?

Jinekomasti, büyüklüğü neticesinde gruplara ayrılmaktadır ve bunlar:

-Kısıtlı bir ölçüye sahip olan ve ilgili deride herhangi bir gevşeklik ya da sarkma barındırmayan birinci evre,

-İri bir kadın göğsü büyüklüğünde olan; ancak yine de sarkma barındırmayan ikinci evre,

-Hem irilik hem de deride gevşeklik barındıran üçüncü evre,

-Son olarak tam bir kadın göğsü kıvamında olan dördüncü evre olarak sıralanabilmektedir.

Ameliyat Süreci

Jinekomasti ameliyatı 17 yaşından itibaren yapılabilmektedir. Yöntem olarak liposakşın ve/veya meme bezinin çıkartılması işlemleri, jinekomastinin evresine göre uygulanabilmektedir.

Birinci evrede bulunan jinekomasti, liposakşın yada lazer liposakşın yöntemi ile kolaylıkla çözümlenebilirken meme bezinin belirginlik taşıdığı ileri seviyelerde jinekomasti ameliyatı ile bazen meme bezi küçültüebilir, bazen de duruma göre alınabilir. Çok ileri durumlarda ise meme dokusuyla birlikte deri dokusununda çıkarılmasını gerektirecek işlemler uygulanır.

jinekomasti ameliyatı sonrasında , çoğu zaman hastalarımız aynı gün evlerine dönebilirler; fakat dördüncü evre jinekomastide dikiş de söz konusu olduğundan hasta bir günlüğüne misafirimiz olduktan sonra evine gönderilmektedir.  Ayrıca ameliyattan sonra kendinizi çok yormayacak hafif ölçekli aktivitelere de yönlenebilirsiniz.

Unutmayın, kadınsı meme dokusu taşımak zorunda değilsiniz!

Soru sorun

*

Menu