Liposakşın Faydaları Sadece Estetik mi ?

By 15 Şubat 2017Genel

Çoğu insan estetik açıdan çekici bir vücuda sahip olabilmek ister. Bunu sağlayabilmenin pek çok yöntemi olmakla birlikte bazen diyet, spor gibi yöntemlerden verim alınamayabilir. İşte liposakşın sayesinde ne yaparsak yapalım bir türlü kurtulamadığımız ve o kaybolmak bilmeyen bölgesel yağlanmadan kurtulmak mümkündür. Basitçe özetlememiz gerekirse liposakşın, vücudunuzda bulunan yağların bölgesel olarak tek bir alanda toplanmasının önünü alır ve bölgesel zayıflama sayesinde size estetik açıdan rahatsız edici olmayan bir form sunar.

Peki, liposakşının farklı faydaları da var mıdır? Evet, vardır. Kanımızda bulunan kötü kolesterol ve kalp hastalıkları arasındaki ilişkiye de etkisi olan lazer liposakşın sayesinde kötü kolesterol oranı düzenlenmiş hastaların kandaki trigliserit seviyelerinin yarı yarıya azaltılabilmesi de sağlanmaktadır. Bu sonuç ise hastaların kalp krizi, inme gibi geleceğe yönelik tehditler açısından daha korunaklı bir bölgede bulunmalarına yardımcı olabilir. Yani vakumla yağ çekme ameliyatı yalnızca bedensel görünümümüzü estetik açıdan çekici bir hâle getirerek psikolojik açıdan özgüvenimizi yükseltmekle kalmıyor bir de üzerine sağlığımızı tehdit eden yağ kitlesinden arınmamıza da yardımcı oluyor.

Vakumla Yağ Çekme Ameliyatı Vücudun Hangi Bölgelerinde Uygulanabilir?

Liposakşından faydalanan kadınların en sık başvurduğu tedavi bölgeleri; karın, göğüsler, kalçalar, uyluk bölgeleri, diz, kollar, yanaklar ve boyunken erkeklerde bu bölgeler; çene, karın ve boyun bölgesi ile göğüsler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Vakumla Yağ Çekme Ameliyatı Sonrasında Sizi Neler Bekliyor?

Öncelikle hemen söyleyelim, içiniz rahatlasın; yağ emme ameliyatı sonrasında artık eskisi gibi morluk, şişme gibi problemlerle karşılaşma seviyeniz oldukça düşük. Üstelik çok yoğun faaliyetler sergilememeniz şartıyla liposakşın uygulamasından birkaç gün sonra günlük yaşamınıza geri de dönebilirsiniz. Vakumla yağ çekme ameliyatı esnasında ortaya çıkan minik kesiler ise; en geç bir hafta içerisinde iyileşirken en geç bir yıl içerisinde de gözle görünmeyecek şekilde ortadan kaybolmaktadır.

Liposakşından Sonra Tekrar Bölgesel Yağlanma Problemi ile Karşılaşır mıyım?

Lazer liposakşın neticesinde rahatsız olunan bölgedeki yağ hücrelerinin neredeyse tamamı ortadan kalkmaktadır. Kilo almanız elbette bu bölgede olmasa bile vücudunuzun farklı bölgelerinde yağlanmaya sebep olabilir ancak burada bahsettiğimiz kilo artışı 3-4 kilo değil, aşırı kilo alımı gibi durumlardır. Bu yüzden yine de vücudunuzun şeklinden memnun kalmaya devam edebilmeniz için kontrollü bir kiloya sahip olma konusunda dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Unutmamak gerekir ki vakumla yağ alma ameliyatı uygulaması bir kilo verme yöntemi değil, rahatsızlık duyduğunuz bölgesel yağlanmalardan kurtulma yöntemidir. Eğer bu tip bir problemle karşı karşıyaysanız liposakşın size uygun olanı verecektir.

Soru sorun

*

Menu