Meme Büyütme Ameliyatı Özgüven Sağlar!

By 10 Kasım 2015Genel

Küçük göğüs olmak birçok kadının mutsuz olma sebeplerindendir. Dolgu malzemesi olmayan üst beden ürünlerini giyememek, zaman zaman mağazaların çocuk bölümünden alışveriş yapmak durumunda kalmak, dekoltenin incelikli çekiciliğinden faydalanamamak, üst kısmı bir türlü oturmak bilmeyen elbiseler, düşüp durmasın diye giymekten kaçınılan straplezler, kadınsı değil çocuksu bir izlenim bırakma endişesi, terk edilme korkusu ve buna benzer bir sürü gerekçe küçük memelere sahip kadınların durumdan mutsuzluk duymasını haklı çıkartabilecek ölçüde sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek sıkıntılı durumlar.

İdeal ölçülü ve diri göğüsler kadınlığın en önemli simgelerinden biri sayıldığından küçük memeli ya da hiç memesi olmayan kadınlar hem özgüven problemi yaşıyor hem de kıyafet seçiminde büyük bir kısıtlamaya maruz kalıyor ve beğenilmeme korkusu yaşıyorlar.

Ancak küçük göğüsler sebebiyle tüm bu olumsuz durumları yaşayan kadınlar, bilmelisiniz ki; bu çözümsüz bir durum değil. Pek çok kadın, meme silikon estetiği ile kendileri için sıkıntılı olan bu duruma son verebiliyor.

Küçük göğüsler, meme sarkması, asimetrik göğüsler gibi pek çok sorunun üstesinden meme büyütme estetiği ile gelebilirsiniz. Burada uygulanmakta olan işlem, dışı silikon ve içeriği ise; su-serum ya da silikon jel olan bir protez yardımı ile meme dokunuzun istenilen ölçüye getirilmesi ve şekle sokulması sürecini kapsamaktadır.

Meme büyütme estetiği konusunda en çok kaygılandığınız konunun; ameliyatınız esnasında kullanılan silikon malzemenin meme kanseri olmanıza sebep olabileceği endişesi olduğunu biliyoruz. Pek çok kadının kamuoyunda yaratılmış olan yanlış yönlendirme sebebiyle sahip olduğu ortak bir kaygıdır bu. Ancak bugüne kadar hiçbir bilimsel veri ile kanıtlanmamış olan bu olumsuz kaygı, asılsızdır ve göğüs büyütme estetiği sırasında kullanılan silikon meme protezleri uzun yıllardır tüm dünyada herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Peki Meme Büyütme Ameliyatı Sonrasında Çocuğumu Emzirebilecek miyim?

Diye sorduğunuzu duymamak mümkün değil. O hâlde bu konuya da bir açıklık getirelim. Meme büyütme estetik operasyonu sırasında kullanılan silikon meme protezi, hiçbir şekilde hamilelik ve emzirme açısından olumsuz etki taşımamaktadır. Pek çok bilimsel çalışma doğrultusunda göğüs büyütme estetik ameliyatı için kullanılan silikonların güvenilirliği kendini ispatlamış niteliktedir.

Hamilelik ve meme büyütme ameliyatı açısından göz önünde bulundurmanız gereken tek şey, ameliyattan kısa süre sonra hamile kalmayı düşünüyorsanız bu konuyu estetik cerrahınızla paylaşmanızın doğru olacağıdır. Bilindiği üzere; hamilelik, meme hacim ve şekli üzerinde çeşitli değişikliklere sebep olabilmektedir, dolayısıyla estetik cerrahınız ile yapacağınız sağlıklı bir planlama meme büyütme estetik ameliyatının hamilelik ve emzirme döneminden sonraki sürece ertelenmesini sağlayabilir.

Kullanılacak Silikonun Büyüklüğü ve Şekli Neye Göre Belirleniyor?

Meme büyütme ameliyatı için kullanılmakta olan silikonlar; damla silikon ve yuvarlak silikon, yüzeyleri ise; düz ve pürtüklü olacak şekilde farklılık gösterir. Ölçü ise; göğüs kafeniz, vücut yapınız, protezin projeksiyon oranı gibi önemli hassas noktaların dikkate alınması doğrultusunda pek çok alternatif içermektedir. Göğüs büyütme ameliyatı esnasında sizin için hangi silikonun kullanılacağını belirleyen temel etken; vücut özellikleriniz ve beklentilerinizin aynı potada eritilmesidir.

için kliniğimizde koheziv jel meme protezleri kullanılmaktadır ve bu ürünlerin en önemli özelliği; meme dokusunu taklit etmedeki başarıları sayesinde dokunulduklarında varlıklarının anlaşılmasına engel olacak nitelikteki kaliteleridir.

Operasyondan Sonra İz Kalır mı?

Bu soru da; meme büyütme ameliyatı yaptırmayı düşünen pek çok kadının en temel korkularından birisi arasında yerini almıştır. Ameliyat esnasında protezin yerleştirilmesi; meme başının etrafı, meme altı ya da koltuk altından yapılan kesiler yardımıyla gerçekleştirilmektedir ve sonrasında ortaya çıkan izler de bu bölgede bulunmaktadır. Fakat bu izler; iyileşme sürecine girildiğinde çok çok çok dikkatli bakılmadıkları sürece kesinlikle belli olmamaktadır.

Ameliyattan Sonra Beni Neler Bekliyor?

Meme büyütme ameliyatı sonrasında çoğu zaman 1-2 günlük dinlenme süresi yeterli gelmektedir ve bu süreçten sonra ağır fiziksel aktivitelerde bulunmamak kaydıyla işlerinize ve sosyal hayatınıza geri dönebilir, yeni görüntünüzün tadını çıkartabilirsiniz.

Soru sorun

*

Menu