Göğüs Sarkmalarına Kesin Çözüm: Meme Dikleştirme

By 27 Haziran 2015Genel

Meme Dikleştirme Estetiği

Günümüzde pek çok kadın; ilerleyen yaş, hamilelik ve takibinden gelen emzirme sürecinün üzerine eklenen yer çekiminin kaçınılmaz etkisi gibi sebeplerin ortaya çıkarttığı; meme dokusunda oluşan hacim kaybı ve göğüs sarkması neticesinde memelerinin şeklinin bozulmasından muzdarip hâle gelmektedir. Bu gibi durumlarda meme dikleştirme ameliyatı ya da teknik adıyla mastopeksi dediğimiz işlem yardımı ile sarkık hâle gelen memelerin tekrar şekillendirilme yoluna gidilerek dikleştirilmesi mümkündür.

Bu yazımızda meme dikleştirme estetiği hakkında bilmeniz gereken önemli detayların üzerinde duracağız ancak yine de bu ameliyata karar vermeden önce estetik cerrahınızla aklınızda bulunan tüm soruları paylaşmanızı ve bu konuda doktorunuzun yapacağı yönlendirmelerin ışığı altında sağlıklı bir karara varmanızı öneririz.

Meme dikleştirme ameliyatı için uygun bir aday mısınız?

Meme dikleştirme ameliyatından sonra en verimli sonuçlar, benzerlerine nazaran daha sarkık ve küçük memeli adaylardan alınmaktadır.

Meme toparlama estetiği, emzirmeyi ya da ileride oluşacak gebelikleri hiçbir koşul altında etkilememektedir; ancak operasyon neticesinde dikleştirilmiş olan memenin hamilelik ve emzirme ile birlikte gelen etkiler sonucunda sarkması, ameliyattan elde edilen olumlu sonucun kısa vadeli olmasına sebep olacaktır. Bu sebeple; yakın dönemde anne olmayı planlayan adaylara bu operasyonu bir süreliğine ertelemelerini önermekteyiz.

Göğüs dikleştirme ameliyatı da tüm diğer ameliyatlar gibi çeşitli bazı risk faktörlerini içeriğinde barındırmakta olduğunda operasyona karar verdikten sonra estetik cerrahınızı seçme aşamasında oldukça dikkatli davranmanız ve doğru seçimi gerçekleştirdikten sonra; doktorunuzun size vermiş olduğu talimat ve önerileri dikkatle yerine getirmeniz gerekmektedir.

Tüm bunlara ek olarak, sigara kullanıyorsanız ve bu ameliyata karar verdiyseniz; kullandığınız sigara miktarını azaltmanızı ya da yapabiliyorsanız bir süreliğine sigaradan uzak durmanızı önermekteyiz; çünkü sigara içimi bazı riskleri artırmanın yanında, meme dikleştirme ameliyatından sonra ortaya çıkan izlerin, sigara içen kişilerde daha geniş ve belirgin olmasına neden olabilmektedir.

Ameliyat öncesinde nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle neden göğüs toparlama estetiği olmak istediğinize sağlıklı bir cevap vermeli ve beklentilerinizi doktorunuzla samimi bir biçimde paylaşmalısınız. Bunun yanı sıra; dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; aile üyelerinizden birinde ya da sizde kanser, meme hastalığı, düzenli ilaç kullanımı gibi detayları da cerrahınıza mutlaka belirtmeniz gerektiğidir.

Ameliyat süreci nasıl işliyor?

Çoğunlukla meme estetiği operasyonu sırasında hasttanın genel anestezi altında bulunması sağlanmakta olup; ameliyat süresi; 2 ile 2,5 saat arasında değişim gösterebilmektedir . Meme dikleştirme ameliyatı esnasında; meme başının yukarı taşınıması, dokuların memenin sahip olması gereken uygun şekle dönüştürülmesi ve en nihayetinde memenin sarkmasına sebep olan artık kısmın çıkartılması gibi işlemler uygulanmaktadır.

Meme Estetiği Sonrası…

Estetik meme dikleştirme ameliyatından sonra genellikle ağrılı ya da sıkıntılı bir süreç yaşanmamaktadır. Ameliyatınızdan bir hafta sonra sargılarınız açılır ve sargıların açılmasından bir kaç gün sonra da dikişleriniz alınır. Bu sürecin dışında, ağır işlerden uzak durmak kaydı ile 2 ile 4 gün içerisinde gündelik yaşantınıza, iş hayatınıza geri dönebilir ve yeni görünümünüzün tadını çıkartabilirsiniz.

#memedikleştirme #mastopeksi #memedikleştirmeameliyatı #memedikleştirmeestetikameliyatı #göğüsdikleştirme #göğüstoparlama #göğüsestetiği

Soru sorun

*

Menu