Meme Silikonu Değiştirme

By 11 Kasım 2016Genel

Tüm dünyada pek çok kadın, göğüslerin güzelliğin anahtarlarından biri olduğunu keşfettiği için; göğüslerinden memnun kalmadığı takdirde silikon ameliyatı ya da bir diğer deyişle göğüs büyütme ameliyatı deneyimlemektedir.

Küçük göğüsler, yaşa ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı biçimde gelişen göğüslerde sarkma problemi, ya da göğüsler arasında farklılıklar bulunması yani meme asimetrisi gibi pek çok problem ve dahası için meme silikon ameliyatından yararlanmak çoğu zaman kalıcı çözüm sunmaya yardımcı olmuştur.

Genel olarak göğüs büyütme estetiği sonrası ortaya çıkan riskler son derece ender görülür. Silikonun herhangi bir zararının bulunmadığı; özellikle de yaygın yanlış bilinenlerden biri olan kanser yapıcı etkisinin bulunmadığı bilimsel olarak kanıtlamış olmakla birlikte bazen hastalar, meme silikonu çıkartılması ya da daha farklı bir ölçü için değiştirilmesi gibi taleplerde bulunabilmektedir. Esasen silikonlarda genel olarak bir problem çıkmadığı sürece silikonlar hayat boyu kullanılabilecek özelliğe sahiptir ve değiştirilmesine gerek de yoktur; çünkü silikonlar, üretim esnasında amaçlarına uygun olarak pek çok kalite kontrol testine tabi tutulur. Normal koşullar altında dilediğiniz kadar sıksanız da katlayıp bükseniz de meme silikonu patlatabilmeniz mümkün değildir; fakat silahlı yaralanmalar ya da delici kesici aletler sonucu ortaya çıkan yaralanmalar sebebiyle silikonların delinerek patlayabilmesi ihtimali de mevcuttur. Bu durum elbette sık rastlanan bir durum olmamakla birlikte silikonun bu gibi koşullarda patlaması hâlinde silikon çıkartılarak yerine sağlam bir silikonun takılması gerekmektedir.

Genel olarak; hastanın daha büyük meme silikonu istemesi ya da yıllar içersinde gelişen göğüslerde sarkma, şekil bozukluğu gibi durumlar sebebi ile veya meme silikonu zarar görmesi ya da farklı birtakım rahatsızlıklar nedeniyle meme silikonunun çıkartılması ya da değiştirilmesi gerektiğinde tek bir cerrahi prosedürle ya da ek uygulamalarla birleştirilerek bu işlemin yapılması mümkündür; ancak zarar görmüş silikonların onarılması söz konusu değildir. Bu tip durumlarda ancak silikonun çıkartılması ya da değiştirilmesi işlemi yapılabilmektedir. 

Silikon değişimi nasıl yapılır ?

Genellikle ilk ameliyatın yapıldığı kesiden işlem gerçekleştirilir böylece ikinci bir iz bırakılmamış olur. İlk ameliyat izi yalnış bir lokalizasyondaysa farklı bir yerden silikon yerleştirilir yada eski izi düzeltme işlemi yapılır. Sıklıkla silikon değiştirme ameliyatlarında meme toparlama işlemide gerekeceğinden planlamanın buna göre yapılması son derece önemlidir. Bu ameliyatlar sırasında sıklıkla meme başı çevresi kahverengi dokuda küçültme ve meme başının yukarı taşınmasıda gerçekleştirilir.

Soru sorun

*

Menu