Morluksuz Tamponsuz Burun Estetiği

By 5 Aralık 2014Genel

Güzel bir yüz ve çekici bir görünümün önündeki büyük engel genellikle ya da pek çokları için büyük, eğik veya kemerli bir burundur. Burun şeklini beğenmeyerek burun estetiği, burun ameliyatı konularında internette araştırma yapan, burun estetiği hakkında internette bilgi arayanların sayısının çokluğu biz estetik cerrahlara burun estetiği mevzusunun ne kadar popüler olduğunu açıkça gösterir. Ancak burun şeklini beğenmediği için estetik ameliyat olmaya karar verebilen hastaların sayısı konuyu merak edenlere oranla gerçekten azdır. Burun şeklini beğenmeyip, burun estetiği konusunu araştırmasına ve merak etmesine karşın burun estetiği olmaya cesaret edemeyen hastaların pek çoğu bugün gerçekten estetik cerrahi bilimi için tarih olan burun ameliyatı sonrası morarmalar ve kocaman tamponlarla ilgili kaygılar yaşamaktadır.

Morluksuz Tamponsuz Burun Estetiği Devri

Burun estetiği ameliyatları sonrasında nefes almayı güçleştiren ve hastanın konforunu bir süre için olumsuz etkileyen bez tamponlar 90’ı yılların sonlarına kadar kullanılmaya devam ettiler. Kemik dokunun işleme maruz kalması sonucu burun çatısını dik tutmayı ve kanamayı engellemeyi amaçlayan tamponların konforsuz koşullarına ek olarak göz çevresinde ve burun çevresinde beliren adeta darp edilmiş hissi veren morluklar da hasta psikolojisi için oldukça olumsuz bir etki oluşturuyordu. Son yıllarda estetik cerrahi bilimi, öyle bir gelişme göstermiştir ki, özellikle burun estetiği konusunda geçmişte hemen her burun ameliyatından sonra ortaya çıkan burun çevresi ve gözaltlarındaki morarmalar neredeyse hiçbir vakada görülmemeye ve kullanılan kocaman tamponlar da kullanılmamaya başlamıştır. Yani artık morluksuz tamponsuz burun estetiği dönemidir.

Bir hekim ve özellikle de estetik cerrah olarak burun estetiği nin fonksiyonel ve estetik beklentileri karşılamasını çok önemsiyorum. Bu amaçla yapacağım burun estetiği ameliyatı planlarında ihtiyaç var ise işlevsel düzeltme ve elbette sonucun hasta için memnun edici olması yönüyle estetik bakış açısını bir arada sentezleyerek çalışıyorum. Ancak bir bu kadar önemsediğim husus da hastanın burun estetiği ameliyatından sonra yaşayacağı sürece dair oluyor. Bu nedenle ameliyat sırasında dokulara saygılı bir teknikle çalışıyorum. Dokulara saygılı ve çok dikkatli ince bir cerrahi teknik uygulayarak hastalarımda ameliyat sonrasında çok nadir morarma gözlemliyorum. Ayrıca çok komplike bazı özel burun estetiği ameliyatları dışında tampon kullanmaya ihtiyaç duymadığım için hasta ameliyat sonrası süreci son derece konforlu geçiriyor.

Bir hasta için burun estetiğine karar verme sürecinin ne kadar zor olduğunu en iyi bilen ikinci kişi bir estetik cerrahtır. Hastaların korkularını, endişelerini ancak küçük bir cesaretle yaşamlarının geri kalan kısmının çok daha özgüven dolu ve çok daha başarılı bir iletişimle ilerleyebildiğini en ön sıralardan izleyen de yine bir estetik cerrahtır. Uzun yıllardır insanların daha iyi görünme arzularının iyi bir gözlemcisi olarak çalışmalarını sürdürmem dolayısıyla estetik ameliyatlara dair “efsanelere değil geleceğinizin güzelliğine ışık tutacak olan estetik cerrahi bilimine inanın” tavsiyesini yapmak istiyorum.

Soru sorun

*

Menu