Revizyon Burun Estetiği Nedir ?

By 30 Ocak 2016Genel

Burun Estetiğinden Memnun Kalmayanlar, Üzülmeyin…

Burnunuzdan memnun değilsiniz, kendinizi daha iyi hissetmek için estetik burun ameliyatı yaptırmaya karar veriyorsunuz; ama o da ne? Burnunuz istediğiniz gibi olmadı… Bu, oldukça sinir bozucu bir durumdur. Hem estetik operasyon kararı vermenin stresi, hem operasyon süreci, hem cebinizden çıkan para ve bunun gibi bir sürü etmen yan yana geldiğinde ortaya çıkan sonuçtan memnun kalmamak ister istemez insanın sinirlerini bozmaya yeter de artar bile! Öncelikle şunu belirtelim; hastaların burun estetiği sonucundan memnun kalabilmesi için gözetilmesi gereken pek çok konu bulunmaktadır. Bunların en başında ise; ameliyatınızı gerçekleştirecek olan estetik plastik cerrahi uzmanı doktorunuzun, bilgi, beceri ve deneyiminin yeterli nitelikte olması gerekliliğidir; çünkü ancak iyi bir hekim, estetik bakış açısını hastanın istekleriyle harmanlayarak ortaya iyi bir sonuç çıkarmayı başarabilir. Bu sonucu elde edecek tecrübe ve birikime erişememiş olan hekimler tarafından yapılan estetik ameliyatlar maalesef olumsuz sonuçlanabilmektedir; fakat neyse ki bu tip durumlarda başvurabileceğiniz çeşitli yöntemler mevcut.  Düzeltme amacıyla gerçekleştirilen ikinci burun estetiği ameliyatı; sekonder rinoplasti, üçüncü burun estetiği ameliyatı ise; -umarız ihtiyacınız kalmaz- tersiyer rinoplasti olarak adlandırılır. Tüm bu uygulamalar genel olarak; revizyon rinoplasti yada revizyon burun estetiği şeklinde kabul edilir.

Burun estetiğinde yaşadığınız problemleri tekrar yaşamamak ve artık mutlu sona kavuşabilmek adına; sekonder rinoplasti operasyonu düşünüyorsanız bu işlemin kesinlikle alanında uzmanlaşmış hekimler tarafından uygulanmasına dikkat etmeniz gerekmektedir; zira sekonder rinoplasti, ilk ameliyatınıza nazaran çok daha özellikli bir işlemdir. Bu noktada yapılan işlem, yapısı ve anatomisi bozulmuş, dokuları birbirine yapışmış bir burnun düzeltilmesi esasına dayanmaktadır ki bu da operasyonun ne özelliğini ve uzman ellere teslim edilmesi gerektiğini yeterince açıklar niteliktedir

Revizyon rinoplasti estetiği, genel anestezi altında ve ilgili bölgede bulunan deformasyonun derecesine göre 2,5 ile 4 saat arasında değişen bir sürede gerçekleştirilmektedir.

Revizyon burun estetiğinde diğer estetik operasyonlardan farklı olarak; bozulan burun dokusunun kıkırdak ve kemik yapısının yeniden oluşturulması gerekir, dolayısıyla bu durum doku ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Doku ihtiyacı ise; genellikle hastanın kendi kulak, kaburga kıkırdağından tedarik edilmekte olup; kadavra kıkırdağı ya da kemiği gibi hazır dokularda bu amaçla başarılı bir biçimde kullanılabilmektedir.

Kıkırdak Konusu Kafamı Karıştırdı, Şart mıdır?

Revizyon burun estetiği operasyonu için kaburga ya da kulak kıkırdağı kullanımı her vakada şart değildir. Örneğin burun içindeki septum dediğimiz dokunun sağlam bırakıldığı yeterli olduğu durumlarda yada kıkırdak ihtiyacı duyulmayacak düzeltme işlemlerinde; kulaktan yada kaburgadan kıkırdak alınmasına gerek kalmadan sekonder burun estetiği yapmaktayız. Bunun dışında; kıkırdak ve kemik doku yerine yağ enjeksiyonları, fasya dokusu ve dermofat gretf gibi yumuşak dokular da revizyon burun estetiği ameliyatlarında ihtiyaç duyulduğu ölçüde kullanılabilmektedir.

Revizyon Rinoplasti Estetiğine En sık Karşılaşılan Problemler Nelerdir?

Bu işlem için başvuran hastalarımızın en sık şikâyetçi olduğu problemler; burun ucunun düşmesi, burun ucu eğriliği, burun eğriliği, basık ve çökük burun, dar burun sırtı, ters ‘v’ deformitesi, burunda asimetri olması, burun ucunun uzun olması, burun kanatlarında çekinti olması ve nefes alma sıkıntısıdır. Hatta bu sıkıntıların en başında nefes alma problemi gelmektedir.

Sekonder Burun Estetiği ile Tüm Sorunlar Düzeltilebilir mi ?

Evet revizyon burun ameliyatı ile ilk burun ameliyatından sonra oluşan tüm problemlerin kısmen yada tamamen düzletilmesi mümkündür. Muayene sonrası yapılacak görüşme sırasında tüm bilgiler detaylı olarak sizinle paylaşılacaktır.

Burun Çöküklüğü yada Asimetriler Yalnızca bURUN Dolgusu ile Düzeltilemez mi?

Elbette dolgu ile de burun çöküklüğü giderilebilmektedir, asimetriler düzeltilebilmektedir, bazen nefes alma yönünde dahi olumlu sonuçlar görülmektedir. Dolgu uygulamalarında genellikle hastanın memnun olacağı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Ameliyatsız olarak pekçok problemin düzeltilmesini sağlayan burun dolgusu son derece avantajlı bir işlemdir ancak işlem sonuçlarının 12-18 aylık kalıcılık süresi bir dezavantaj olarak akılda tutulmalıdır.

Soru sorun

*

Menu