ve Yumuşak Doku Tümörleri

Her türlü ve yumuşak nün tedavisinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahların rolü önemlidir. Son yıllarda ultraviyole ışınlarının artmış etkisi sonucu, ve ne rastlanma sıklığında ciddi bir artış görülmektedir. Özellikle açık tenli bireylerin cilt kanserleri, deri tümörleri konusunda çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

tedavisini kim yapar ?

ve yumuşak bulunan bireyler, diğer bir tıbbi branş, özellikle de dermatologlar tarafından Plastik Cerrahiye yönlendirilebileceği gibi, direk olarak Plastik Cerrahiye başvurmaları mümkündür.

Cilt kanseri tipleri nelerdir ?

Cilt kanseri ve yumuşak doku tümörlerinin çok farklı tipleri olmakla birlikte, iyileşmeyen yara veya cilt ülserleri, cilt altında ağrılı, giderek büyüyen şişlikler, daha önceden ciltte bulunmayan, kanamalı, üzeri damarlı, kabuklu lezyonların belirmesi mutlaka önemsenmeli ve deri kanserleri açısından araştırılmalıdır. Diğer taraftan doğuştan mevcut olan veya sonradan ortaya çıkan benlerin büyümesi, kanamaya başlaması veya daha önceden mevcut bir ben olmadan ortaya çıkan koyu renkli, kanamalı benler oldukça önemlidir ve mutlaka bir Plastik Cerraha veya Dermatoloji uzmanına danışılması gerekmektedir. Benlerden malin dediğimiz cilt kanseri türünün gelişebildiği unutulmamalıdır.

Benler alınınca cilt kanseri olur mu ?

Burada çok önemli bir yanlış inanışı hatırlatmak isterim “benler alınınca kanser olmaz”, tam tersine kanser olma potansiyeli bulunan bir ben eğer alınmaz ise, ileride kansere dönüşebilir ve farkına varıldığında geç kalınmış olması muhtemeldir.

Sonuç olarak vücudun her hangi bir bölgesinde yerleşim gösteren iyi veya kötü huylu tüm cilt tümörleri ve yumuşak doku tümörlerinin Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahlar tarafından yapılmaktadır.