Rekonstrüktif Mikrocerrahi 

Rekonstrüktif , modern plastik cerrahi yaklaşımının elindeki en büyük silahtır. Pek çok patolojinin tedavisinde imdadımıza yetişmekte ve eskiden çok daha zor koşullarda gerçekleştirilen uygulamaların, tek seansta ve hastaya en az zarar verecek şekilde yapılabilmesine olanak vermektedir. Pek tabiî ki oldukça önemli bir eğitim ve tecrübe gerektiren ameliyatlarının, bu konuda tecrübeli ve yeterli eğitimi almış uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Mikrocerrahinin bize açmış olduğu ufuklar sayesinde günümüzde, pek çok doku defektini tek seansta onarabilmekte, göğüsleri kanserden alınmış bir bayan hastamıza yeniden yapabilmekte, başparmağı olmayan bir çocuğumuza ayağından parmak nakli gerçekleştirebilmekte, tümör nedeniyle çenesi alınmış bir hastamıza kaval kemiğinden yeniden çene oluşturabilmekteyiz. Yukarıda bazı örneklerini sunduğum bu son derece karmaşık ameliyatlar, başarıyla gerçekleştirildiğinde bir sanatçının eserinin ona verdiği hazdan çok daha fazlasının hissedilmesine neden olmaktadır. Çünkü rekonstrüktif mikrocerrahide başarı için sanat, bilim, yetenek ve tecrübenin birarada olması kaçınılmazdır.

Ülkemizde rekonstrüktif uygulamalarının geldiği seviye gurur vericidir, dünyanın en ileri merkezlerinde gerçekleştirilen operasyonlar, eksiği olmadan son derece başarılı bir şekilde ülkemizde yapılabilmektedir. Benim gibi pek çok meslektaşımda, dünya literatürüne bu konuda katkı sağlamakta, her yıl yapılan toplantı ve organizasyonlara, gerek davetli olarak gerekse bireysel başvurular ile katılmakta ve tecrübelerini diğer ülkelerden meslektaşları ile paylaşmaktadırler. de 2009 yılında Japonya”da gerçekleştirilecek olan “Dünya Rekonstrüktif Kongresi”ne” davetli konuşmacı olarak katılacağım ve “Pediatrik Mikrocerrahi Uygulamaları” hakkında bir ders anlatacağım.

Rekonstrüktif  Uygulama Alanları

-Kopan uzuvların (el, kol, parmak, kulak, saçlı deri) yerine dikilmesi

-Sinir, onarımları

-Her türlü doku defektlerinin-eksiklerinin kapatılması

-Kanser nedeniyle alınmış memenin yeniden yapılması

-Yeniden çene oluşturulması

-Tümör cerrahisi sonrası bacak-kol kemiklerinin yerine konması

-Yüz felcinin

-Ayaktan ele parmak nakilleri

-Lenfödem

-Açık yaraların kapatılması

-Kronik yaraların kapatılması