Dikkat ! Moda Kurbanı Olmayın…..!

By 10 Ağustos 2015Genel

Sokakta herkesin birbirine benzeyen bir tarzı var. Oysa stil sahibi olmak kişiye özgü bir durumdur. Kendimize özgü bir stile sahip olmak istiyorsak, ona mutlaka ama mutlaka kendimizden bir şeyler katmamız gerekir.

Ellerin sıkı sıkıya tutunduğu birbirinin aynı çantalar, her yerde dolaşıp duran aynı rekler ve aynı “tak tak”ları çıkartan topuklar… Bu hataya düşen insanların büyük kısmı, çoğu zaman moda kurbanı oluyorlar. Modayı takip etmek ise, stil-tarz sahibi olmakla eşdeğer değildir. Stili asla satın alamazsınız :).

Her şeyden önemlisi, yaşınıza göre giyinmeyi tercih etmelisiniz. Mesela kişi, yirmili yaşlarındayken daha cesur, daha iddialı giyindiğinde sahip olduğu duruş bunu taşıyabilirken; kırklı yaşlar, daha çok klasik parçalara yönelmeyi gerektirebiliyor.

Moda içerikli yazıları inceleyip, trendleri takip edebilirsiniz. Fakat bunu bir taklit hâline getirmek sizi bir moda kurbanı yapmanın ötesine geçmeyecektir. Aksesuarlar, giyim tarzınızı zenginleştirmek için kullanabileceğiniz ve ulaşabileceğiniz en kolay ama bir o kadar da yalın anlatım sağlayıcılarıdır.

Kimimiz abartıdan uzak, sade ve şık giyinmeye dikkat ederken kimimiz bunun tam tersini tercih ediyor. Aslında burada önemli olan neyin tercih edildiği değil, tercih edilenin kişiye uygunluğu ve doğru bir biçimde sunumu. Hangimiz kıyafet seçerken gardırop önünde saatlerce vakit harcamıyor ki? O gün giydiklerimiz, gün boyu enerjimizin frekansını bile belirleyebiliyor. Eğer aynaya baktığımızda doğru kadını yani “kendimizi” görmüşsek, o gün en verimli günümüzü geçireceğimize iyi bir işarettir.

Peki bu gardıropların olmazsa olmazları var mıdır? Varsa nelerdir? Bunu bilmek bize, “Birazdan hazır olurum.” deyip, giyip çıkardıklarımızın hiçbirinin o güne uymaması sebebiyle “birazdan”ın saatlerimizi almasının önüne geçer mi? Geçer. Her kadının gardırobunda taşıması gereken olmazsa olmaz minik sırları vardır.

Mesela iş kadınları, onların joker kıyafetleri neler olmalı? Öncelikle her iş kadının her an giyebileceği bir beyaz gömleği dolabında mutlaka bulunmalı. Yine günün her anını tolere edebilecek klasik bir çift siyah topuklu ayakkabı da iş kadınlarımızın olmazsa olmazlarından sayılıyor. Vee tabii ki, düğünler, kokteyller, iş yemekleri ve ofis ortamı için her daim şık görünmenizi sağlayacak olan moda klasiği siyah mini elbisenizi; elbette güzel bir pantolon ya da şık bir etekle kombine edebileceğiniz her renkte olabilecek ceketlerinizi çoğu zaman pratik çözümlere ihtiyaç duyan iş kadınları olarak gardırobunuzda ebulundurmayı ihmal etmemenizi öneririz.

Ya hafta sonu? İçimizden abartısız ve sade giyinmek gelen hafta sonlarında şıklığı nasıl sağlayabiliriz? Yoğun hafta içi günlerinin ardından gelen bir armağan misali hafta sonlarımızda rahatlığımızdan haliyle ödün vermek istemiyoruz. Bu sebeple; renkli desenli seçenekleri olan pantolonlar, salaş elbiseler ve dolgu topuk ayakkabıları, hafta sonları içine girip sığınacağımız şık kurtarıcılarımız ilan edebiliriz.

Ve her koşulda siyah ın asaletini her tarz ve her aksesuar ile rahatlıkla kombine edip mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz. Gece, gündüz, işte, markette, eğlence sırasında ve daha pek çok yerde siyah renk ile; gönül rahatlığıyla günü kurtarabilir, şıklığınızı garanti altına alabilirsiniz.

Tüm bunları yaparken dikkate almayı unutmamanız gereken tek şey ise; “kendinize uygun” olanı tercih etmekten kaçınmamanız.

Soru sorun

*

Menu