Estetik Operasyonlar ve Zamanlama

By 15 Ağustos 2016Genel

Estetik Operasyonlar  ve Zamanlama

Estetik operasyonlar hangi zamanlarda neye göre rağbet görüyor ya da hangi uygulamayı ne zaman yaptırtmak daha makul olacaktır gibi sorulara bu yazımızda göz atacağız. Örneğin yaz mevsimini kusursuz bir güzellikle karşılamak isteyenler, genellikle bahar aylarında estetik operasyonlardan faydalanmayı istemektedir ve bu işlemlerin arasında en sık başvurulan konu vücut şekillendirmedir. Liposakşın; meme küçültme, meme büyütme ameliyati, meme dikleştirme operasyonları, karın germe gibi estetik operasyonlar yaz gelirken en çok başvurulan estetik ameliyatlar olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca hatırlatmakta fayda var ki bu tip operasyonların sonuçlarından yaz aylarında faydalanmak istiyorsanız, sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmeniz açısından operasyonlar için bahar aylarını tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Çünkü bu tip ameliyatlarda iyileşme dönemi uygulama yapılmış olan bölgelerin güneşten korunmasını gerektirmektedir.

Durumunuza uygun bir program geliştirebilmeniz adına çeşitli estetik ameliyatlar ve süreçleri hakkında bilgi edinebilmeniz amaciyla bu süreçleri kisaca inceleyelim

 Liposakşın

Liposakşın işlemlerinde morluk ve şişlikler son derece nadir olur ancak olursa 2-3 hafta içerisinde yok olabilmektedir fakat istenilen incelmenin gerçekleşmesi bu incelikten faydalanmak istediğiniz zaman diliminin 2-3 ay öncesinde ameliyatınızı yaptırmış olmanız daha sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Karın Germe

Karın germe operasyonunun sonuçlarından faydalanabilmek içinse; 2 ay gibi bir süreniz olacaktır. Ameliyat izlerinin kaybolması, karın dokusunda yumuşama gerçekleşmesi, istenilen şeklin vücuda adapte olabilmesi gibi faktörler açısından en az 2-3 aylık bir süreyi gözden çıkartmanız gerekmektedir ve ayrıca unutmamanız gerekir ki karın germe operasyonu diğer estetik uygulamalara nazaran daha uzun bir iyileşme süreci gerektirebilmektedir.

Meme Büyütme

Meme büyütme operasyonları oldukça küçük kesilerle yapılır ve dolayısıyla operasyondan sonra iyileşme ve toparlanma süreci de daha hızlı gerçekleşir. Güneşlenmeyi düşünmüyorsanız yada kesi hattini gunesten koruyarak meme büyütme operasyonundan 3 hafta sonra denize girebilir, yazın tadını çıkartabilirsiniz.

Burun Estetik Ameliyati

Burun estetigi sonrasinda morluk olusmasi son derece nadir gorulur. 1 hafta sonrasinda calismaya baslayabilirsiniz, 3 hafta sonrasinda ise denize girmek guneslenmek dahil her turlu yaz aktivitesini sorunsuz gerceklertirebilirsiniz.

Estetik Dolgu

Estetik dolgu uygulamalarinda toparlanma suresine ihtiyac duyulmaz dolayisiyla islemden 1 gun sonra guneslenebilir, denize girebilir ve islemin yapildigi gun calismaya ve sosyal yasama devam edebilirsiniz.

 

Soru sorun

*

Menu