Ameliyatsız Yüz Estetiği Olur mu?

By 27 Kasım 2014Genel

Yaşlanmak, Pamuk Prenses masalındaki cadı kraliçenin başına gelmemesi için her yolu denediği ve günümüz insanın da öyle kolayca kabul edemediği doğal bir süreç aslında. Yıllar geçtikçe ve yaşınız ilerledikçe söz konusu olan yaşlanma kavramı, fiziksel açıdan bir dizi olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Yüzdeki kırışıklıklarla kendini gösteren yaşlanma belirtileri hemen her insan için ama en çok da kadınlar için kaygı verici ve hatta bazen de çok travmatik olabiliyor. Bir estetik cerrah olarak öncelikle yaşlanma belirtilerine karşı duyulan negatif tepkinin abartılmamasından yanayım. Ancak insanın bedensel güzelliğini korumak için spor yapmak, yediklerine dikkat etmek, iyi giyinmek ve hoş kokmak gibi temel görevleri olduğunu bunlarla beraber gelişen ve herkes için uygulanabilen estetik cerrahi yöntemlerinin de gerektiğinde kullanılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Ameliyat Yüz Gençleştirme – Ameliyatsız Yüz Estetiği

Yüzdeki yaşa bağlı doku kaybının neden olduğu kırışıklıklar için geçmiş yıllarda tek çözüm cerrahi yöntemlerdi. Yani yüzündeki kırışıklıkları gidermek isteyen bir hasta, ancak bir estetik ameliyat sonucunda çözüme ulaşabiliyordu. Bugün, bilimin yaşama dokunan etkileyici sonuçlarından biri olarak büyük ameliyatlara gerek kalmadan da yüzünüzdeki kırışıklıklardan ve diğer yaşlanma etkilerinden kurtulabiliyorsunuz. İşte bu pratik, hasta konforu açısından çok olumlu üstelik de sonuçları çok başarılı olan ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamalarından biri kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu ve fraksiyonel lazerin birlikte kullanımı ile izsiz, kesisiz yüz gençleştirme işlemi.

Kendi Yağınızdaki Yenileme Gücü

Pamuk Prenses masalında yaşlı cadının genç kızların kanıyla gençliğini koruduğunu hatırlarsınız. Masallardaki güzellik iksirlerinden esinlenen bir etkiyle gerçek bilimin geliştirdiği bir teknik olan kök hücreden zengin yağ enjeksiyonuyla cildinizin kaybettiği nemi, canlılığı, rengi ve diriliği geri kazanması mümkün. Üstelik bunun için 100 bakirenin kanına hiç gerek yok :), kendi vücudunuzdaki yağ yeterli. Vücudunuzun yağca zengin bölgelerinden alınan yağ ve içeriğindeki kök hücre kısa bir işlemden geçirilerek yüzünüze enjektte edildikten sonra kaybettiğiniz yılları geri alacak ve belki 10 yaş daha genç görüneceksiniz. Yöntemin en büyük avantajı hiç kuşkusuz lokal anestezi altında yapılabilmesi ve hiçbir kesi izi, dikiş izi bırakmaması, zira yağ enjeksiyonu sadece 1mm lik 1-2 delikten gerçekleştirilen bir işlem. Böylece toparlanma sürecide çok daha hızlı ve konforlu.

 

Fraksiyonel Lazerle Kombine Edilen Yağ Enjeksiyonu

Yaşlanmanın ciltteki etkileri sadece sadece kırışıklıklarla sınırlı değildir. Yer yer morarmalar, renk kayıpları, izler ve güneş lekeleri de yaşlanmayla birlikte cildin kendini yenileme özelliğini yitirmesi sonucu artar. İşte bu durumlar için de fraksiyonel lazer oldukça başarılı sonuçlar sunar. Yağ enjeksiyonuyla fraksiyonel lazerin kombinasyonu aslında güçlerin birleştirilmesi işlemi yani bir nevi voltran oluşturuyoruz :), kök hücreler ve yağ dokusu içeriden çalışırken, fraksiyonel lazer derinin yüzeyinden gençleştirme işini yapıyor. Sonuçta  iz bırakmadan, kesi yapmadan, daha genç, daha canlı, lekesiz, elastikiyet kazanmış ve doğal bir yüz görünümü kazanılıyor. Yüz germe gibi büyük cerrahi işlemlere gerek kalmadan

Soru sorun

*

Menu