Bakımlı kadın olmak zor mu ?

By 7 Temmuz 2015Genel

Kadınlar, dünyanın en estetik canlıları… Dünya üzerinde güzel olan ne varsa onun yanında durduğunda, onunla demlendiğinde gözlere kusursuzluğu bulmanın heyecanını yaşatan gizemli varlıklar.

“Her kadın güzeldir.” Evet, bu klişe cümleyi, hemen hepimiz bir gün, bir yerlerde duymuşuzdur. Peki güzel olan her şey, zamanın hızlı acımasızlığı karşısında ‘güzel’ce kalmayı başarabilir mi? İşte maalsef, daha bu sorunun cevabı için ortaya koyabileceğimiz olumlu bir örnekle karşılaşmadık. Yavaşça bildiğiniz tüm estetik değerleri aklınızdan geçirmeye çalışın; bunların her birinin sahip olduğu değeri koruyabilmek için çeşitli bakım oranlarına tabii tutulduğunu da fark edeceksiniz.

“Şarap gibi olmak…” için öylece beklemek yeterli değil. Yer çekimi, tozlu dünya, yoğun stres altında geçen iş günleri, kısacası yaşamak, gündelik hayatımızda bu kadar zor bir hâle gelmişken; vücudumuzun biraz şımartılmadan bizimle beraber sağlıklı bir biçimde yürüyebilmesi de çok kolay olmuyor.

Aslına bakarsanız, kadınlar işler bu kadar çetrefilli bir hâle gelmeden çok önceleri de dünyanın hemen her yerinde kendilerine bakmanın önemini ve bunun getirdiği tatmin duygusunun eşsiz rahatlığını keşfetmişlerdi. Rastık, süt, güzelavratotu bunlardan sadece çok azı. Şimdi ise aynı yöntemleri daha gelişmiş ve pratik bir biçimde kullanımımıza hizmet etmek üzere sunan bir sektör var ve kesinlikle bundan sonuna kadar faydalanmayı hak ediyoruz.

Aynı anda; anne, eş, evlat, çalışan kadın ve daha fazlası olabilmek gerçekten kadınların başarıyla yürttüğü ve onlara özgü bir durum. Ama her ne kadar başarıyla ilerlese de her kadın bu yoğunluğun altında kendini biraz şımartabilmelidir de…

Güzelliğinizi ortaya çıkartmak ve onu muhafaza etmek sizin elinizde. Üstelik baştan aşağı güzel bir kadın olmak, sanılanın aksine hiç de zor bir şey değil. Yalnızca kendinize biraz zaman ayırın. Yapılması gereken onca şeyin arasında, bir de saçlarınızı, ellerinizi, ayaklarınızı, cildinizi, kıyafetinizi, makyajınızı düşünmek ve ayarlamak ve düşünmek zor geliyor olabilir. Ama bu o kadar da zor değil. Üstelik bunu alışkanlık hâline getirdiğinizde ve aynada kendi eserinizi gördüğünüzde hissedeceğiniz mutluluk kendinize ayırdığınız tüm bu sürece fazlasıyla değecektir de… Tabii bakımlı olmak, yalnızca bunları yapmak değildir. Bir kadın çok küçük dokunuşlarla da fazlasıyla bakımlı görünebilir. Önemli olan; doğru olanı, yeteri kadar uygulayabilmeyi öğrenmeniz. Mesela şu farkı iyi ayırt edebilmeliyiz, modayı takip etmek, kendimiz için uygun olanı seçtiğimiz anlamına gelmez. Hatlarımızın müsaade ettiği kıyafetlere yönelmeli, cildimize uygun olan bakımı ve makyajı yapmalı, surat şeklimizi tamamlayan saç stilleri geliştirmeliyiz. Moda ile kendimiz arasındaki uygun çizgiyi belirleyip doğru şekilde harmanlamayı başarabilirsek, gerçekten harika kadınlar olabiliyoruz.

Bakımlı kadın olmak, bedenimizi bir bütün olarak algılamayı ve onu buna göre taçlandırmayı, bu bütünün içinde bize ait en güzel ayrıntıyı ortaya çıkartmayı gerektirir ki işin biraz komplike gibi görünen kısmı burada ortaya çıkıyor. Fakat bu durum gözünüzü korkutmasın, eğer bakımlı bir kadın olmanın keyifli gereklilikler dünyasına yeni adım atacaklardansanız, yapmanız gereken; bir süre gözlemlemek ve denemek, elbette işin uzmanlarından tavsiye almayı da es geçmemeliyiz. Daha sonra kendiniz için uygun olan seçeneği rahatlıkla belirleyecek ve bunu gün geçtikçe daha fazla geliştirdiğinizi siz de göreceksiniz. Düzenli devam eden bir bakım süreci, hem güzelleşmemize hem de kendimizi her zamankinden daha sağlıklı, ruhsal anlamda daha doygun ve özgüven sahibi hissetmemize yarayacaktır. Tek yapmanız gereken başlamak ve kendiniz için uygun bir program geliştirerek bunu düzenli hâle getirmek.

Ve unutmayın; emekle taçlandırılmış bir güzellik, büyüleyiciliğini de beraberinde taşır.

Soru sorun

*

Menu