Ben Aldırma Tedavisi Hakkında !

By 25 Mart 2016Genel

Ben, hemen hemen her insanın vücudunda az ya da çok miktarda bulunabilmektedir. Doğumdan itibaren ya da sonradan oluşan benlerin renkleri, biçimleri, dağılımı kişiden kişiye değişim göstermektedir.  Benler estetik anlamda kişiyi rahatsız eden bir ayrıntı olmakla birlikte, ciddiyetle kontrol edilmeleri gereken lezyonlardır. Bunun en önemli sebebi, benlerin gerçekte iyi huylu tümör dokusu özelliği taşıması ve bazı durumlarda malin melanom adı verilen deri kanserinin gelişmesine sebep olabilmeleridir. Bu sebeple, bir benin kansere dönüşme ihtimali en kısa sürede tespit edilmeli ve bu ihtimal dâhilinde var olan benlen vücuttan en kısa sürede uzaklaştırılmalıdır yani alınmalıdır.

Tehlikeli Benler

Tehlike unsuru taşıyan benleri ayırt etmek için bir takım kriterlere odaklanmaktayız. Bunlar, ten rengi açık ve gözleri renkli olan kişilerin benleri; var olan bir benin ölçüsü ya da renginde ortaya çıkan değişim veya benin kanama evresine gelmesi; 6mm.’den daha büyük ölçüye sahip olan kahverengi-siyah benler; sürtünme ya da traş gibi sebeplerle sık sık travmaya maruz kalan benler; mavi-siyah-koyu kahverengi gibi renklere sahip olan benler ve son olarak da ailesinde malin melanom bulunan kişilerin sahip olduğu benlerdir. Bu tip detaylara sahip olan kişilerin kesin bir biçimde plastik cerrahi ya da dermatoloji uzmanlarına başvurarak benlerinin tehlikeli olup olmadığı araştırılmalı ve eğer ortada tehlikeli bir durum varsa benlerin alınması suretiyle tehlike ortadan kaldırılmalıdır.

Ben Aldırma Nasıl Gerçekleşir?

Ben aldırma aslında oldukça kolay estetik cerrahi işlemlerden biridir. Benin büyüklüğü doğrultusunda değişim göstermekle birlikte, ben aldırma tedavisi lokal anestezi altında 5-10 dakikalık bir süreyi geçmemektedir ve en önemlisi de hastanın işlem sürecinde herhangi bir ağrı ya da acı hissetmemesidir.

Merak edenler için hemen söyleyelim, estetik ben alımı sonrasında ortaya çıkan izler kolay kolay bir başkası tarafından fark edilemeyecek kadar minimal düzeydedir. Ben tedavisi sonrasında geçirilen iyileşme sürecinde izlerin güneşten korunması önemlidir ve doktorunuzun size tavsiye etmiş olduğu iz pomadlarını da düzenli bir biçimde kullandığınız takdirde iz kalma konusu neredeyse hiç dert etmemeniz gereken bir ayrıntıdır. Kaldı ki bu noktada izden daha önemli olan şey, ortada bulunan ve hayati tehlike yaratması söz konusu olan bir durumun tıbbi uygulamalar doğrultusunda ortadan en kısa sürede kaldırılması gerekliliğidir.

Lazerle ben aldırma yapılır mı ?

Ben aldırma işlemi cerrahi müdahalenin yanısıra lazer, koter, dondurma gibi yöntemlerlede yapılabilir. Aldırmayı düşündüğünüz benin hangi yöntemle tedavi edileceğine karar vermesi gereken kişi plastik cerrahi uzmanı yada dermatoloji uzmanı olan doktorunuzdur. Her ben için lazerle ben alımı uygun olmadığı gibi, lazerle ben alınırsa iz kalmaz beklentiside tamamen yalnış ve bilimsel gerçeklikten uzaktır.

Ben tedavisi ve ben aldırma işleminden estetik ya da sağlık amaçlı sebeplerden hangisine dayanarak faydalanacak olursanız olun, unutmamanız gereken en önemli şey, tedavinizin tecrübeli bir plastik cerrah uzman tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğidir. 

Soru sorun

*

Menu