Ben Aldırma Sonrası İz Kalır mı?

By 25 Eylül 2014Genel

 

Benleriyle Çekici Kadınlar

Benler, Cindy Crwford’un meşhur beni ya da Türkan Şoray’ın çekiciliğine vurgu yapan beni gibi olduğunda özellikle kadınların çok daha etkileyici görünmelerine yardım eder. Bazı kadınlara çok yakıştığını kabul ettiğimiz benler burnun tam üzerinde, çene ortasında, alın ortasında yani güzellik anlayışımıza çok uygun olmayan yerlerde çıktıklarında ise bir estetik kâbusu olabiliyorlar. Ayrıca özellikle yüzde sayıca çok olan benler de kötü bir görünüme neden olabiliyor. Neyse ki, dermatolog tarafından kontrol edilmek suretiyle farklı yöntemlerle benler alınabiliyor. Ancak benlerini dermatoloji ve estetik cerrahi hekiminin ön göreceği farklı yöntemlerden biriyle aldırmak isteyenler için en büyük kaygı ben aldırma işleminden sonra iz kalıp kalmayacağı yönünde.

Ben Aldırdıktan  Sonra İz Kalır mı ?

Öncelikle, cerrahi kesi uygulanarak ben aldırma yapılıyorsa, ki hangi yöntemle uygulama yapılacağına hasta beklentisi ve hekim ön görüsüyle karar verilir, tüm cerrahi işlemler sonrasında iz oluşacağı bilinmelidir. Ancak burada önemli olan oluşacak ben tedavisi izinin genişliği, derinliği, nerede olacağı ve nasıl gizleneceği detaylarıdır. Uzman bir estetik cerrah tarafından, özenle yapılan bir ben aldırma işleminden sonra kalacak izin farkedilmesi neredeyse imkansızdır.

İz Kalacak Diye Ben Aldırmaktan Korkmayın

Hastalarda çok sık görülen ben aldırma sonrasında  iz kalma kaygısıyla ilgili söylenebilecek ilk şey, oluşabilecek ve vücut kıvrımları ya da konturları içine gizlenebilecek küçük bir iz, genellikle görünümünüzü bozan iri ve çirkin bir benden her zaman daha estetiktir. İşlem sonucunda iz kalıp kalmayacağı konusu ise net olarak şöyle ifade edilebilir:  Ben aldırma işlemi sırasında estetik cerrahınız dokulara saygılı bir biçimde doğru yönde bir kesi açarak, dokuya uyumlu dikiş metaryelleri kullanarak, açtığı kesileri de vücut konturları ya da hatları içine saklayarak iz görünümünü minimize edebilir. Hatta birçok durumda neredeyse görülmez bir duruma getirebilir. Deneyimli bir estetik cerrah tarafından yapılan ben aldırma işlemi neticesinde iz kalma endişesine yönelik olarak söyleyebiliriz ki, uygun teknik ve malzeme ile kalacak olan izin fark edilmesi çok zor hatta çoğu zaman imkansızdır.

Soru sorun

*

Menu