Estetik ben tedavisi kim tarafından yapılmalıdır ?

By 5 Haziran 2015Genel

Cilt tümörü, cilt kanseri, yağ kisti, et beni vs gibi oluşumlarda işlemin bir Estetik Cerrah tarafından yapılması elde edilecek sonucun kalitesi açısından son derece önemlidir. Cildiye uzmanları, KBB hekimleri ve genel cerrahi uzmanları tarafından ben tedavisi, yağ bezesi alımı ve cilt kanserleri tedavisi gibi işlemlerin yapıldığını görüyoruz, ancak yapılan tedavinin sadece bir doku parçası alımı olmadığı, çok önemli tıbbi ve estetik bir işlem olduğudüşünüldüğünde, en doğru seçimin kişiler Estetik Plastik Cerrahlar olacağı aşikardır.

Ben alımı neden Estetik Plastik Cerrah ların işidir ?

Cilt lezyonları yani deri tümörleri, deri kistleri, yara izleri vs ile en sık ilişkili olan cerrahi branş tabiki estetik plastik cerrahidir. Dolayısıyla bir Estetik Cerrahi uzmanı benler dahil olmak üzere pekçok cilt lezyonuna tanı koymak konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahiptir. Tanı konduktan sonra tedavi şeklini en iyi bilecek kişi yine bir Estetik Cerrahi uzmanıdır.

Estetik ben alımı ne demektir ?

Plastik cerrahi uzmanları nın yaptığı ben alımlarında kalan izlerin farkedilmesi son derece zor olduğu için işlem “estetik ben alımı” olarak isimlendirlebilir. Estetik cerrahi nin yaptığı her işlemde dokuya zarar vermeyen cerrahi teknik kullanılması, çok ince dikişlerin tercih edilmesi ve yüz kıvrımlarına uygun kesiler yapılması elde edilen bu estetik sonucu sağlamkatadır. Diğer yandan kullanılan özel bantlar ve iz kremleri elde edilecek estetik sonucu destekler.

Diğer doktorlar estetik ben alımı yapamaz mı ?

Estetik cerrahi uzmanları tüm mesleki kariyerleri boyunca yaptıkları her işlemde estetik sonuca odaklandıkları için elde edilen sonuç otomatik olarak çok daha iyi olmaktadır. Özet olarak ben tedavisi sonrasında iyi bir sonuç isteniyorsa işlem mutlaka bir Estetik Cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır.

Soru sorun

*

Menu