Botoksla Terleme Tedavisi

By 16 Haziran 2017Genel

Yaz geldi çattı. En büyük korkularımızdan biri de elbette terleme! Kozmetikler sizi bir yere kadar idare edebiliyorsa ve aşırı terlemeden şikâyetçiyseniz size kalıcı ve mükemmel bir yöntem olan botoksla terleme tedavisini öneriyoruz çünkü aşırı terleme gibi sosyal yaşama etki eden bir problemle eminiz ki kimse baş etmek istemez. Bazen aşırı terleme öyle bir hâl alır ki mevsim fark etmeksizin kişiyi muzdarip bırakabilir. Böyle durumlarda dışarıdan yapılan geçici müdahaleler çoğu zaman maalesef sonuçsuz kalmaktadır. Peki, nedir bu sizi kurtaracak olan botoksla terleme tedavisi?

Botoksun terleme tedavisinde nasıl kullanıldığına gelecek olursak; yukarıda bahsettiğimiz kas aktivitelerinin durdurulması yolu ile terleme bezlerinin çalışmasını sağlayan minik kasları durdurma prensibi ile işlemektedir diyebiliriz. Bu noktada ilgili kaslar ter bezlerini uyaramadığından terleme de durmaktadır. Sonuç olarak siz de ferah bir nefes alırsınız.

Botoksla terleme tedavisi pek çok kişinin aklında terlemenin durdurulmasının zararlı olup olmadığı yönünde soru işaretleri bırakmaktadır. Bu noktada müdahalenin yalnızca aşırı terleme yaratarak kişinin sosyal yaşamını etkileyen bölgeye yapıldığını ve vücudun terleme ihtiyacını diğer bölgelerden de sağlayabileceğini ve aşırı terlemenin de zararlı bir durum olduğunu unutmamak gerekmektedir.

Botoksla terleme tedavisi sıklıkla koltukaltı olmak üzere, avuç içleri, ayak tabanları, dekolte bölgesi ya da yüz bölgesinde uygulanabilmektedir. Etki süresi kişiden kişiye değişim gösterebilmekle birlikte genellikle 8-12 ay arasında devam etmektedir. Tabii şunu da eklemek gerekir ki uygulamadan düzenli olarak birkaç kere faydalanmanız durumunda botoksla terleme tedavisinin etkisi çok daha kalıcı bir hâle gelmektedir.

Soru sorun

*

Menu