Dolguyla Burun Eğriliği Düzeltme

By 4 Kasım 2016Genel

Burun, insan yüzünde estetik açıdan en dikkat çekici bölgelerden biridir ve haliyle bu bölgede var olan herhangi bir problem, başta eğrilik olmak üzere kişiyi rahatsız edebilmektedir. Neyse ki burun ameliyatları artık eskisi gibi kemik ve kıkırdakların törpülenmesi ya da kırılması yolu ile gerçekleştirilmiyor, bunun yerine yumuşak dokunun da düzeltilmesine odaklanılarak gerekli bölgelerin dolgu estetiği yardımı ile doldurulması sağlanabiliyor. En güzeli de yöntemin ameliyatsız estetik kategorisine girmesi yani cerrahi yöntemlere göre hasta için daha pratik, ağrısız ve kısa süreli bir iyileşme dönemi anlamına gelmesi.

Burun eğriliği kişinin doğuştan karşılaşabileceği problemlerden biri olmasının yanı sıra bir kaza sonucu ya da cerrahi müdahalelerdeki aksaklıkların sebep olduğu çökükler dolayısıyla da karşımıza çıkabilmektedir. Her ne olursa olsun, dolgu ile burun eğriliği düzeltme ameliyat tercih etmeyen hastalar için oldukça tercih edilesi ve başarı düzeyi yüksek sonuçlara sahip yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Her şeyden öte, dolgu ile burun eğriliği düzeltme daha sonra ameliyat düşünen hastalara sonucun bir fikir vermesi açısından da oldukça pratik bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aslında dolguyla burun eğriliği düzeltme bir kamuflaj işlemi, yani burundaki eğriliğin oluşturduğu gölgelenmeleri, dolgu yardımıyla değiştirip, burun sanki düzelmiş algısı yaratıyoruz. Bu durum özellikle ameliyata ayıracak zamanı olmayan yada ameliyat korkusu olan kimseler için can kurtarıcı bir yöntem haline getiriyor burun dolgusu işlemini.

Kliniğimizde hasta güvenliğini en üst düzeyde tutmak amacıyla Amerika’da FDA ve Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olan hyaluronik asit dolguları kullanmayı tercih etmekteyiz.

Dolguyla burun eğriliği düzeltme işleminden hemen sonra günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz, işlemin en önemli avantajlarından biri burun estetiği aksine istirahat süreci gerektirmemesidir.

Dolguyla burun eğriliği düzeltme işleminin bir diğer önemli avantajı ise; işlemin hoşunuza gitmemesi hâlinde isterseniz süreç içinde isterseniz doktorunuzun gerçekleştireceği eritici iğne yöntemi ile geri dönüşümünün sağlanabilmesidir. 

Morluk, şişlik ve ağrı olmadan dilediğiniz gibi bir buruna sahip olmanın en az on iki aya kadar çıkartılabilir keyfi ise tartışmasız dolgunun sağlamış olduğu en ideal avantajlardan biridir.

Soru sorun

*

Menu