Başınızın Belası Cilt Lekeleri !

By 7 Ağustos 2016Genel

Cildinizi Nasıl Alırdınız?

Yaz geldi, mutluyuz ama yanıyoruz. Güneş mutlu ediyor ama bir taraftan ozon tabakasında açtığımız ve gittikçe büyüyen delik sebebiyle zarar vermeyi de ihmal etmiyor.  Ultraviyole ışınlarının üzerimizde yarattığı en önemli zararlardan biri ise cilt lekeleri ve leke tedavisinin en üst basamağında ise güneş ışınlarından etkin bir biçimde korunabilmek yatıyor.

Güneş Işınlarından Etkin Bir Biçimde Korunmak Mümkün mü?

Güneş ışınlarından etkin bir şekilde korunmak istiyorsak, özellikle de bu mevsimlerde 11.00 – 16.00 saatleri arasında mümkün olduğunda güneş ışığına maruz kalmamamız gerekiyor. Fakat her zaman bunu uygulamamız mümkün olmayabilir. Böyle durumlarda şapka kullanmayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz ve en az üç saatlik aralıklarla 50 faktörlü bir güneş koruyucu krem kullanmalısınız.

Cilt Lekeleri için Hangi Yöntem Tercih Edilmelidir?

Leke tedavisinde çözüme doğru ilerlerken verim alınabilmesi açısından atılması gereken en önemli adım, lekenin türünü doğru bir biçimde belirlemek olacaktır. Lekenin türü belirlendikten sonra kimyasal peeling uygulamaları, lazer tedavileri, PRP tedavisi, leke mezoterapisi gibi tedavi çeşitlerinden hangisinin uygulanacağına sağlıklı bir biçimde karar verilmesi gerekmektedir.

Leke Tedavisi için Uygulanan Yöntemler

Kimyasal peeling, pigment üreten hücrelerin pigment sentezinin baskılanması, kollajen sentezinin arttırılması gibi usullerle hücrenin yenilenmesi sağlanarak leke tedavisinin gerçekleştirilmesi durumudur. Tedavi esnasında kullanılan ürüne ve tedavi ile cildin yapısına göre seans sayısı değişim göstermekle birlikte genellikle 2-6 seans arasında değişim göstermektedir. Ayrıca işlemden sonra günlük hayatınıza kolaylıkla devam edebilirsiniz.

Leke tedavisi için kliniğimizde uygulanan yöntemlerden bir tanesi de lazer tedavisidir. Ugyun hastaların güneş lekesi tedavilerinde Er YAG lazer tedavisi kullanmaktayız.

PRP tedavisi ise; hastanın kendi kanından 1 tüp içerisine 8-10ml alınarak santrifüj yapılması yoluyla oldukça özel proteinler olarak adlandırılan büyüme faktörlerinin ayrıştırılması ve bu büyüme faktörlerinin leke problemi yaşanan bölgeye verilmesi ile onarım gerçekleştirmeye başlamaları şeklinde gerçekleşmektedir. Tedavi günlük yaşamınızı etkilememekle birlikte, 1-3 seanslık uygulamalar genelde yeterli olmaktadır. Bazı durumlarda ise yöntemin kimyasal peeling ile birlikte kullanılması daha başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı olabilmektedir.

Cilt lekeleri için kullanmayı tercih ettiğimiz bir diğer yöntem ise; dermaroller – dermapen yöntemi olup; bu yöntem, ciltte gözle görülemeyecek mikro kanallar açılması ve özel leke tedavi edici serumların cilde sürülerek oldukça hızlı bir biçimde deri ile derinin altına işlemesinin sağlanması prosedürü ile gerçekleştirilmektedir. Bu yöntem, ince kırışıklıkların giderilmesi ve cildin olduğundan daha gergin, canlı ve sağlıklı bir hale getirilmesin konusunda da oldukça başarılı bir etki göstermektedir. Dermaroller yöntemi, genellikle 7-10 günlük aralıklarla gerçekleştirilen 6-8 seanslık bir uygulamadır.

Bahsetmiş olduğumuz tüm bu tedavi yöntemleri arasından hangi cilt lekesi türünde hangi tedavi yönteminin uygulanacağına ise; kliniğimizde Doç. Dr. Serkan Yıldırım karar verilmekte olup;  uygulama yine doktorumuz tarafından gerçekleştirilmektedir.

Soru sorun

*

Menu