Geride Duran Dişler İçin Diş Estetiği

By 27 Nisan 2015Genel

Ön Dişleriniz Biraz Geride Duruyorsa

Ön dişler, sadece elmayı ısırırken koparma işlemini başarıyla tamamlamamıza yaramaz. Ön dişlerin güçlü olması önemlidir ama ön dişlerin beyaz, temiz, orantılı boyutlarda ve olması gerektiği kadar önde olması estetik açıdan güzel görünmek için de gereklidir. Genel diş dizilimi içinde ön dişlerin diğerlerine göre bir parça önde olması ise gerçekten güzel bir gülüş ve etkileyici hatta çekici bir ağız yapısı yani estetik bir ağız görüntüsü sunar. Ancak bazılarının ön dişleri küçük ya da geride olduğu için gülümserken hiç fark edilmez bile.  Bu durumdan yani “ön dişlerinin  görünmemesinden” şikayetçi olan ve “tek kusurum inci gibi dizilen dişlerim mi” diye düşünenler için estetik diş hekimliği uzmanlık alanı bazı çözümler sunuyor ve bu durum, diş estetiği konusu kapsamına giriyor.

Geride duran ya da fark edilmeyen üst ön dişlerin uzatılması veya öne çıkarılması için size özel bir çözüm gerekiyor. Yani estetik diş hekiminizin sizin ağız yapınıza, diş diziliminize ve dudak yapınıza göre bir çözüm sunması gerekiyor. Dolayısıyla üst sıradaki ön dişleriniz yeterince görünmüyor diye şikâyet ediyorsanız ilk yapmanız gereken size özel bir çözümün geliştirilmesi için diş hekiminize başvurmak. Dişlerinizi implant yöntemiyle uzatmak, tellerle öne çekmek ya da kaplama yaparak ve kaplamanın mevcut diş yapısından uzun olmasını sağlayarak dişleri göstermek gibi diş estetiği çözümleri var.

Son yıllarda pozitif enerjinin hayata değer katması felsefesinin daha fazla önem kazanmasıyla gülüş estetiği uygulamaları daha popüler oldu. Gülüş estetiğinin bir parçası olan diş uzatma uygulamaları estetik diş hekimliğinin çalışma alnına giriyor. Bu konuda uzman bir diş hekimiyle görüşerek kısa sürede daha güzel bir gülümsemeye kavuşabilir ve daha güler yüzlü olmanın size kazandıracağı enerjinin keyfini sürebilirsiniz.

Gülüş estetiği için elbette sadece diş hekimliği uygulamaları değil biz estetik cerrahların yapabileceği işlemlerde mevcut. Örneğin aşırı uzun bir üst dudak-burun mesafesi, dudak kısaltma estetiği ile gerektiği orana getirilebiliyor. Böylece gülüş sırasında dişlerin bir miktar görünmesi sağlandığı gibi, üst dudağın kırmızı kısmının dışa doğru dönmesiyle daha dolgun ve estetik dudak görünümü sağlanabiliyor. En önemliside elbette bu işlemin lokal anestezi altında yani muayenehane koşullarında yapılması ve yaklaşık 30 dk lık bir uygulama sonrası normal hayatınıza dönüyor olmanız.

Estetik cerrahi uzmanı olarak bizlerin gülüş estetiği konusunda yaptığı diğer bir işlem ise “gülme botoksu” olarak isimlendirebileceğimiz uygulama sayesinde, gülüş sırasında diş etlerinin aşırı görünür hale gelmesinin önüne geçilebilmesidir. Burun kenarına yapılan 2 enjeksiyon sadece 5 dk lık bir işlem ve 4-6 ay süreyle, “gummy smile” olarak adlandırdığımız “dişetlerinin aşırı görünmesi” probleminden kurtulmuş oluyorsunuz. Hadi hiç beklemeden sizde gülüş estetiği için Estetik Cerrahınıza başvurun.

Soru sorun

*

Menu