Dolguyla Yüz Estetiği : 10 dk. da 10 yıl gençleşme

By 6 Temmuz 2016Genel

Yalnızca 10 Dakikada 10 Yıl Gençleşmek İstemez miydiniz?

Artık hepimizin de bildiği üzere son yıllarda estetik cerrahi uygulamalarında büyük ilerlemeler kaydediliyor. Bu yüzden ameliyatsız estetiğe duyulan ilgi gün geçtikçe artıyor. Anestezi derdi olmadan, kanama olmadan, iyileşme dönemi gerektirmeyen uygulamaları kim tercih etmez ki? İşte bu alandaki en etkileyici ve en tercih edilen uygulamalardan biri de yüz dokusu uygulamaları…

Peki, nedir dolgu uygulaması? Vücuda uyumlu olan bir maddenin dokuya verilmesiyle, dokuya hacim kazandırılması ve kırışıklıkların ortadan kaldırılması işlemi diyebiliriz kısaca. Dolguyla yüz estetiği muayenehane koşullarında ve özel soğutucular yardımıyla hastanın neredeyse hiç ağrı hissetmemesini sağlayarak gerçekleştirilir. Bu işlem çok ince ve özel uçlu kanüller yardımıyla uygun doku katmanına dolgunun verilmesiyle gerçekleştiriliyor. İşlemin ardından hafif bir kırmızılık ve şişlik olabiliyor ancak 2-3 saat içerisinde tamamen normale dönüyor.

Bu uygulama nasıl olmalıdır? Yüze bütüncül bir yaklaşım ana prensip olmalıdır. Yani sadece bölgesel bir kırışıklığı olan bir hastanın sadece o bölgesine müdahale edilirse diğer çökük olan kısımlar estetik açıdan hoş durmayabilir. İşte biz de bu duruma bütünsel yaklaşıyoruz ve hastalarımızla birebir etkileşim halinde olarak durumu değerlendiriyoruz. Tavsiyelerde bulunurken, aynı zamanda hastalarımızın isteklerini de asla göz ardı etmiyoruz.

Dolguyla yüz şekillendirme konusunda oldukça çeşitli uygulamalar bulunmakta. Örnek vermek gerekirse; 10 dakikalık bir uygulama ile yüzdeki orantısızlıkları gidermek veya yaştan dolayı ortaya çıkan hacim kayıpları, çukurlaşmalar, kırışıklıklar ve sarkmalar tamamen giderilme şansına sahip. Şu an hastalar tarafından en sıklıkta talep edilen ise gözaltı ve burun dolgusu uygulamaları. Elbette bu uygulamaların olabilecek en mükemmel şekilde sonuçlanması ise, bu uygulamaları yapacak hekimlerin yüz estetiği konusunda tecrübeli Estetik Plastik Cerrahi uzmanlar olması gerekiyor.

Dolguyla yüz şekillendirme sonrası, hastalar daha kalıcı ve çarpıcı sonuçlar isterlerse hastanın ihtiyaçlarına göre farklı uygulamalar ve kombinasyonlar söz konusu olabilir. Örneğin bir hastaya sadece kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu yaparken, bir diğerine yüz germe, göz kapağı estetiği ve yağ enjeksiyonu kombinasyonu yapılması gerekebilir.

Her yöntem gibi dolguyla yüz estetiği uygulamalarının da dezavantajları var. Bunun en önemlisi sonucun geçici olması. Ancak düşünüldüğünde 10 dakikalık ve ameliyatsız, kanamasız bir uygulama sizlere 12-18 aylık bir sonuç sağlıyorsa bu bir dezavantaj olmaktan çıkabilir. Diğer taraftan uygulamaya bağlı oluşabilecek bazı yan etkiler her tıbbi işlemde olduğu gibi bu uygulamada da mevcuttur; ancak bu yan etkilerin görülme olasılığı son derece düşüktür.

Dolguyla yüz estetiği ile birlikte kullanılan ameliyatsız yöntemler de mevcuttur. Fraksiyonel lazer, Radyofrekans, PRP ve Mezoterapi, İple askılama yöntemleri sıklıkla kullanılır. Bu yöntemler ile cilt elastikiyetini artırmak, kollajen sentezini artırmak ve ince kırışıklıkları açmak elde edilen sonucun bir üst seviyeye taşınmasını sağlamaktadır.

Yüzünüze bir iyilik yapıp aynaya her baktığınızda kendinizle gurur duymak ister miydiniz? Peki, sevdiklerinize daha güzel görünüp etrafınıza büyüleyici bir hava katmak?

Cevabınız kocaman bir “Evet” ise bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Soru sorun

*

Menu