Estetik Ameliyat Öncesi Ön Muayenede Neler Oluyor?

By 24 Kasım 2014Genel

Estetik Ameliyat Öncesi

Estetik ameliyatlar hastaların çeşitli sebeplerle kendilerinde yapmak istedikleri fiziksel ve dolaylı olarak da sosyal değişikliklerin sonucudur. Genellikle çok görünür sebeplere dayanan güzelleşme arzusu bazen de kişinin takıntılarının sonucu olabilir. Bu nedenledir ki estetik cerrahlar, hastaların duygularını, içinde bulundukları ruh halini, söz konusu taleplerinin kabul edilebilirliğini gözetmek zorundadırlar. İşte tam da burada hem hastanın duygularını anlamak, hem yapılacak uygulama ile ilgili gözlem yapmak hem de hastanın taleplerini kavramak için ön muayene büyük önem taşır.

Hasta hekim iletişiminin de ilk aşaması olan ön muayene sırasında estetik cerrah, hekim olma sorumluluğuyla önce hastanın söz konusu talebinin geçerliliğini sorgular. Ardından talebin uygulanabilirliğini gözeterek bir operasyon planı sunmak üzere hastanın talebini beklentisini net olarak anlamaya çalışır. Estetik ameliyat öncesi ön muayenede, hasta kendisini hekime ifade ederken hekim de hastanın kendisini en çok mutlu edecek sonuca ulaşması için en yeterli ameliyat ya da uygulama üzerinde düşünür. Hastaya yapılacak işlem hakkında detaylı bilginin verilmesinin ardından ön muayene diğer adıyla ön görüşme tamamlanır.

Sonuç olarak söylemek gerekir ki; Hastalar bedenleri kendilerine ait olsa da ve bendeleri üzerinde istedikleri hakka sahip olsalar da fiziksel açıdan talep ettikleri her müdahale kabul edilir olmayabilir. Bunun yanı sıra ihtiyaç duydukları estetik değişim için düşündükleri işlem her zaman doğru olmayabilir. Örneğin burun ucu estetiğiyle istediği sonuca ulaşabileceğini düşünen bir hastanın aslında ancak komplike bir burun ameliyatıyla etkili sonuç elde edebileceğini anlaması için estetik cerrahıyla ön görüşme yapması çok önemlidir.

 

Soru sorun

*

Menu