Estetik Cerrah ve Estetik Bakış

By 6 Haziran 2016Genel

Estetik Cerrah Neden Estetik Bir Göze Sahip Olmalıdır?

Plastik cerrahın iyi bir estetik göze sahip olması gerekir. Tasarım, form ve genel olarak sanatsal biçim algısı yüksek olan bir zihnin insan bedeniyle ilgili estetik algısı da buna paralel olarak çok daha gelişmiş olacaktır.

Plastik cerrahi tıp ile sanatın buluştuğu bir formdur ve amacı insan formunda estetik dengeye ulaşmaktır. Aracı cerrahi, tuvali ise insandır. Estetik cerrah, güzellik algısı gelişmiş bir göze ve sanatsal duyarlılığa sahip olmadığında değişimden beklenen sonucun elde edilmesi mümkün olmayabilir.

Her yüz, her beden eşsizdir. Ona nasıl şekil verileceğine karar vermek yalnızca ustalık değil, aynı zamanda sanatsal bir bakış açısı ve hayal gücünü de gerektirir. Uygun bir estetik cerrahi yaklaşım ve planlamayı ortaya koyabilmek ve kusursuz bir orantı ve güzellik elde edebilmek için cerrahın estetik algısının gelişmiş olması ve bu duyarlılığı uyguladığı prosedüre yansıtabilmesi şarttır. Estetik ve sanatsal orantıları gelişmiş bir teknik beceriyle harmanlayan cerrah, sanat ve bilimin kural ve normlarını aynı anda eserine yansıtan bir Rönesans ressamına benzetilebilir. Bu nedenle pek çok estetik cerrahın sanata ve estetiğe hayat boyu ilgili olması şaşırtıcı değildir

Estetik bakış açısı, her estetik cerrahi prosedürünü başından sonuna etkiler. Bu nedenle insan bedeniyle ilgili yalnızca yüzeysel bir güzellik algısı değil, derin bir bakış açısı gerekir. Bir cerrah olarak kemik yapısı, yumuşak doku ve deriyle ilgili bilgiye sahip olunduğu kadar, insanın duyguları, bunların yüze, ifadelere, jest ve mimiklere ve genel anlamda bedensel hareket kabiliyetine ne şekilde yansıdığına hâkim olmak da oldukça önemlidir. Cerrahi bir planlamaya gidilirken ve insan vücuduna şekil verilirken tüm bu faktörleri gözetmek gerekir

Sonuç olarak, sanatsal duyarlılığa sahip bir estetik cerrah seçmek en uygun sonuca ulaşmanın anahtarıdır denebilir. Mesleki yaşamında olduğu kadar özel hayatında da sanat, estetik, şekil ve forma ilgi duyan ve bunlar üzerinde derin bir algı geliştiren cerrah, bedene yalnızca şekil vermekle kalmaz, onun bir bütün olarak mükemmel oranlara ve doğal bir güzelliğe sahip olmasını ve sonuç olarak hastanın kişiliğiyle, kimliğiyle ve iç dünyasıyla uyum içinde olmasını da sağlar. 

Soru sorun

*

Menu