Güzel Yaşam Sizi Güzelleştirir !

By 4 Ekim 2016Genel

Bazen her şeyin üzerimize geldiği gibi bir duyguya kapılırız ve mutsuz bir hayat sürdürmekteymişiz gibi hissetmeye başlar, paniğe kapılırız. Oysa bu duygunun hayatımızın tamamını temsil etmediğini fark etmek için yaşamımıza minicik dokunuşlarla katkı sağlamak güzel yaşam temin etmek için yeterli olacaktır. Soğuk günlerin de hayatımıza hızla dalış yaptığı bu günlerde mutsuz olduğunuza inanıp kendinizi melankoli içine hapsetmek yerine hadi gelin ve minik dokunuşlarla yaşamınıza olumluluk katın.

Nasıl mı?

Olumlu biri olduğunuzu hatırlayabilmenizin yolu emin olun daha enerjik bir hayat yaşamanızdan geçiyor ve bunu size sağlayabilecek en ideal yöntem, sabah sporu. Güne ne kadar iyi bir başlangıç yaparsanız, bu başlangıç esnasında ne kadar aktif olursanız gününüz de o kadar güzel geçecektir. Bir değişiklik yapın ve uyanma saatinizi 15 dakika kadar erkene alarak biraz zıplayın, sevdiğiniz bir müzik eşliğinde dans edin işte güzel yaşam. Hem kalori yakın hem de verimliliğe giriş yapın ilerleyen saatlerde “Ne kadar güzel bir gün…” diye dolanacağınızdan eminiz.

Doğru nefes almayı öğrenin. Nefes alıp verme eylemi doğru bir biçimde uygulandığında oksijeni daha verimli kullanmaya vakıf bir bedeniniz olacaktır. Bu ise; diyaframınızı kullanırken hem karın kaslarınızın daha sıkı olmasına hem de stresli durumlarda daha kolay sakinleşebilmenize yardımcı olacaktır. O hâlde; doğru nefes alıp verme yöntemi ile, elveda stres ve hoşgeldin güzel yaşam…

Keşfetmeyi unutmayın. Bazen bir mekanı bazen bir aktiviteyi bazen bir insanı yani yaşamı keşfetmekten asla vazgeçmeyin. Öyle havalar soğudu, kendimi iyi hissetmiyorum falan da yok, şeker misiniz eriyecek, yada kutuplarda çıplak mı kaldınız :), haydi sokağa çıkın, eve kapanmayın, kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Gelelim bulunduğunuz alandaki ısının derecesine… Tamam, evet havalar epey soğudu. Hem de aniden. Daha dün denize giriyorduk, bugün kazaklarımıza bakıyoruz ama abartmayalım lütfen. Çok sıcak bir ortamda vücudunuz daha az kalori yakar ve bu da daha uyuşuk olmanıza sebep olur. Bunun yerine hasta olmayacağınız kadar düşük bir ısı seviyesinde bulunarak vücudunuzun daha çok çalışmasına izin verin.

Peki, su içiyor musunuz? Günde en az 7-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Minik ve sevimli şişeler edinip, hiçbir zaman yanınızdan ayırmayarak su içme potansiyelinizi arttırabilirsiniz. Neydi? Su, yaşamdı. O zaman yaşamımızı besliyor, kendimizi kurutmuyoruz, viva güzel yaşam ! diyoruz.

Ve en önemli ayrıntı, uyku! Uykusuz bir yaşam sürmeye çalışarak olumlu biri olabilmeniz mümkün değil. Geceleri uyumayıp, sabah erkenden kalkıp işe giderek, tüm bu kısımlarda da harıl harıl çalışarak nasıl mutlu olabilirsiniz ki? Yorgun bir beden size gülümsemeniz konusunda nasıl yardımcı olabilir? Dinlenin, gevşeyin, güzelleşin. Mutluluk, güzelliğin en etkili anahtarıdır çünkü. Mutluluklar…

Soru sorun

*

Menu