Morluksuz İzsiz Kapalı Burun Ameliyatı

By 6 Nisan 2015Genel

Burun Ucunuz Düşük mü?

Güzel bir burun herkesin hayali. Birçoğumuz için de burnumuzla ilgili sorunlar burun ucunun aşırı düşük olması ekseninde şekilleniyor. Burun ucu doğuştan kalkık olan kadınların sayısı özellikle Türkiye gibi Akdeniz ülkelerinden %5’ten az.

Kapalı Burun Ameliyatı İle Burun Estetiği

Kapalı burun ameliyatı son birkaç yıldır tekrar popüler olmaya başlayan bir estetik cerrahi uygulaması. Bu işlemde iz kalmaması nın yanısıra şişliklerin daha çabuk geçmesi gibi avantajlar içeriyor. Kullanılan tekniğe ve hastanın özelliklerine bağlı olarak tampon kullanımına ihtiyaç kalmadığı gibi morluk ya da şişme gibi ameliyat sonrası sıkıntıların neredeyse hiç görülmüyor.  Her hastanın kapalı burun ameliyatı  için uygun aday olamayacağını belirtmekte fayda var. Benzer şekilde her estetik cerrahın da kapalı burun estetiği konusunda yeterli tecrübeye sahip olmadığının ve söz konusu ameliyatın uzmanlık gerektirdiğinin altını özellikle çizmek gerek.

Burun Ucu Estetiği

Burun ucundaki düşüklüğü gidermek için sorun sadece burun ucunda ise mini rinoplasti, mini burun estetiği ya da tip plasti denilen ameliyatla çok başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Benzer şekilde burun ucuna dolgu uygulanarak da burun ucunun daha yukarı çekilmesi mümkün olabiliyor. Yine dolgu yöntemiyle büyük burunların küçük gösterilmesi yada burun sırtı çıkıntısının giderilmesinde çok başarılı sonuçlar elde ediliyor.  Dolgu yönteminin kolay olması, ağrı sızı vermemesi, birkaç dakikada yapılabiliyor olması gibi çok avantajlı tarafları var. Ancak dolgu maddesinin zamanla erimesi ve geçici bir çözüm sunması ise tabiki bir dez avantaj. Ancak bu sürenin 18 aya kadar uzayabildiği düşünüldüğünde avantajlar daha fazla gibi duruyor. Ayrıca dolgu yöntemiyle yapılabilecek estetiğin biraz sınırlı olduğunu belirtmek gerek. Örneğin zaten etli bir burun ucunuz varsa ona bir de dolgu yapmak daha da şişkin görünmesine neden olabilir. Bu konuda en doğru değerlendirmeyi tabiki uzman bir Estetik Plastik Cerrahın yapması gerekecektir. Burun ucu estetiği için bir planınız varsa hemen bir estetik cerrahtan randevu alıp, sadece burun ucunuza yönelik bir uygulama planı yapabilirisiniz.

Makyajla Burun Estetiği Olur mu?

Burun ucunun düşük, sarkık olması yüzün genel görünümünde çekici bir görünümden uzaklaşan bir görüntü oluşturduğu için özellikle kadınları çok rahatsız ediyor. Burun ucunu daha kalkık göstermek için makyaj hileleri, burnu daha kalkık gösterecek saç kesim şekilleri denenebiliyor. Örneğin resim yapanların iyi bileceği üzere burun direğine biraz koyu renk gölge vermek ve burun ucuna da açık renkle ışık vermek burnu bir parça yukarı doğru kalkıkmış gibi gösterebiliyor. Ancak makyajla burnunuzu daha kalkık göstermek ya da saç kesiminizi burnunuzu kalkık gösterecek şekilde değiştirmek genellikle yeterince etkili bir çözüm sunamıyor.

 

Soru sorun

*

Menu