Korkularınızı Yenin: Kulak Estetiği !

By 3 Şubat 2017Genel

Pek çok kişi kepçe kulak problemi yüzünden saçlarını rahatça toplayamamakta, hatta bu konu yüzünden özgüven problemi yaşayabilmektedir. Kepçe kulak problemi ise; doğuştan gelen bir sorundur. Sonradan ortaya çıkmaz. Peki, nedir kepçe kulak? Kepçe kulak problemi için kısaca; kulakların açık ve baş ile orantısız bir duruşa sahip olması durumu açıklamasını yapabiliriz. Aslında bu problemin doğumdan itibaren ortaya çıkmış olması, çok daha erken yaşlarda tedavi edilerek kişinin ilerleyen yıllarda sorun yaşamasına engel olma şansını tanımaktadır.

Kepçe kulak estetiğinden korkmanız için hiçbir sebep yoktur; çünkü içinde bulunduğumuz süreçte, tıbbi teknolojik ilerlemeler sayesinde operasyon, acısız ve hızlı bir biçimde gerçekleştirilebilmektedir. Küçük yaşlarda gerçekleştirilen operasyonlar da iyileşmenin daha hızlı gerçekleşmesi durumunu da atlamamak gerek. Ancak elbette, kulak estetiği yetişkinlerde de başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir. Her ne olursa olsun, kepçe kulak ameliyatı sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesi için önemli olan temel faktör; seçmiş olduğunuz estetik cerrahın alanındaki uzmanlığı ve tecrübesi, bunun yanı sıra beklentilerinizin detaylı bir biçimde analiz edilerek buna uygun bir planlama dâhilinde operasyonun ortaya konmasıdır.

Kulak Estetiği Nasıl Gerçekleştirilir?

Kulak estetiği, kulak kepçesinin kulak kıkırdağı yardımı ile dengeli bir oranla arkaya doğru kıvrımlandırılması yoluyla gerçekleştirilmektedir. Kulaklarda doğal bir görünümün sağlanabilmesi açısından kulaklar ile baş arasındaki uygun açı ayarlanır ve ameliyat izleri hiçbir şekilde dışarıdan görünemeyecek şekilde konumlandırılır.

Operasyondan sonra aynı gün içerisinde taburcu edilirsiniz ve kulağınızda bulunan sargılar çıkartıldıktan sonra bir süre özellikle geceleri kulakları koruyucu saç bandı takmanız doktorunuz tarafından tavsiye edilir. Ağrı çekmemeniz için yine doktorunuzun sizin için yazmış olduğu ağrı kesicileri kullanmanız gerekmektedir.

İyileşme Süreci

Kulak estetiği ameliyatı sonrasında ortalama bir haftalık süre içerisinde şişlikler azalır ve kulaklarınız zaman içerisinde en doğal görüntüsüne kavuşarak iyileşme gerçekleşir. Kısa süre içerisinde ortaya konan bu işlem sonucunda kulaklarınız kalıcı bir biçimde doğal güzelliğine kavuşacaktır.

Soru sorun

*

Menu