Lazer Epilasyon

By 15 Aralık 2014Genel

Koltuk altında, bikini bölgesinde, yüzde, kol ve bacaklarda ya da sırt bölgesindeki istenmeyen tüyler ergenlik döneminden sonra hemen her yetişkinin özellikle de kadınların kâbusu gibidir. Ağda ile aldırmak, tıraş etmek ya da epilasyon cihazlarını kullanmak hem çok konforsuz, zahmetli hem de çok kısa sürede tüylerin geri gelmesiyle nankör yöntemlerdir. Günümüzde gelişen lazer teknolojisi kıl köklerine nüfuz ederek kılların kalıcı olarak çıkmalarını engelleyebilmektedir.

Lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüylerden sonsuza dek kurtulmak fikrinin cazibesi bir yana lazer epilasyon geleneksel yöntemlere göre oldukça da konforlu bir süreç sunar. Lazer epilasyonla kılların gelişimini engellemek üzere bir plan yapıyorsanız öncelikle işlemi mutlaka hekim kontrolünde bir estetik klinikte yapmanız gerektiğini, vücudunuza ya da yüzünüze yapılacak her işlemin ciddiye alınması gerektiğini belirtmek isteriz.

Lazer Epilasyon Uygulaması

Lazer epilasyon işlemi için bir estetik kliniğe başvurduğunuzda öncelikle kıl köklerinizle ilgili ve cilt renginizle ilgili genel bir muayene yapılmalıdır. Söz konusu ön muayenenin ardından size uygun lazer epilasyon planı belirlenir.

Lazer epilasyon seanslarına gelmeden önce işlemin yapılacağı bölgenin tıraş edilmesi gerekir.  Böylece kılların kısaltılması sağlanarak, lazer ışınlarıyla yanan kılların cildinize zarar vermesi önlenir. İşlem öncesinde anestezik etki veren kremler kullanılarak oluşabilecek hassasiyet minimuma indirilebilir. Ancak belirtmek gerekir ki, lazer epilasyon çoğunlukla ağda gibi geleneksel yöntemlere oranla çok daha ağrısız ve zahmetsiz bir işlemdir. İşlem sırasında kendi güvenliğiniz için size verilen koruyucu gözlükleri takarak uzanmanız ve seanslarınız sona erdiğinde yaşayacağınız konforu hayal etmeniz yeterlidir.

Lazer Epilasyon Cihazları

Lazer ile istenmeyen tüylerden kurtulmak son yıllarda hemen herkesin tercih ettiği popüler uygulamalar arasındadır. Ancak her bireyin lazer epilasyon ile elde ettiği sonucun başarısı farklıdır. Burada hastanın cilt tipi, kıllarının yapısı önemli bir etkenken kullanılan lazer cihazının yeni teknoloji bir ürün olması ve uygulamayı yapan kişinin uzmanlığı önem kazanmaktadır. Günümüzün en etkin epilasyon yöntemi olan lazer tedavisinde draesthetic kliniğinde Candela marka Alexanderite ve Fotona marka Nd- Yag Lazer kullanılmaktadır.

Kişiye göre değişen seans sayılarında uygulanarak kalıcı çözüm elde edilen lazer epilasyon işleminden sonra cildi güneşten korumak, sık sık nemlendirmek önerilir. Yaşadığımız çağın bizlere sunduğu önemli nimetlerden biri olan lazer epilasyonla hijyen hissi ve konforlu bir günlük yaşam kalitesi sağlamak çok kolay.

Soru sorun

*

Menu