Lazer Epilasyondan Sonra İz Kalır mı?

By 19 Aralık 2014Genel

Son yıllarda estetik açıdan büyük bir konfor sunan lazer epilasyon uygulamalarıyla istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün. Estetik kliniklerde yapılması önerilen lazer epilasyon yöntemiyle kıl köklerine ve kıl köklerini besleyen kılcal damarlara müdahale edilerek kılların tekrar çıkma fonksiyonu durdurulabilmektedir. Böylece istenmeyen tüylerin neden olduğu kötü görüntü ortadan kalkarken hastanın geleneksel yöntemlerle zaman kaybetmesinin de önüne geçilerek yaşam kalitesi arttırılmaktadır.

Lazer epilasyon uygulamasıyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri lazer epilasyondan sonra iz kalıp kalmayacağı üzerinedir. Hastalar genellikle lazer epilasyondan sonra ciltlerinde her hangi bir yanık izi benzeri bir lekenin oluşup oluşmayacağı konusunda endişelenmektedirler. Lazer epilasyonun doğru koşullarda ve doğru cihazlarla uzman estetisyenler tarafından uygulanması sonucunda iz kalma tehlikesi söz konusu değildir. Lazer epilasyon uygulamasından sonra kızarıklık, yanma hissi ya da ısı artışı gibi durumlar normaldir. Ancak bu ve buna benzer belirtiler kısa sürede azalır ve yok olurlar. Cilt üzerinde kalıcı bir iz oluşmaz.

Yıl boyunca iki ayda bir tekrarlanan yaklaşık 4-8 seans sonunda istenmeyen tüylerden kalıcı olarak arınmanıza yardımcı olan lazer epilasyon cildinizde iz ya da leke oluşturmaz. Burada elbette, uygulamanın yapıldığı cihaz, uygulamayı yapan personelin bilgi ve deneyimi önemlidir. Söz konusu seansların ardından yaşam kalitenizi arttıran bir konforla hayatına devam edebilirsiniz.

 

Soru sorun

*

Menu