Yaşlanmaktan Korkanlara Müjde: Lazerle Yüz Gençleştirme !

By 3 Aralık 2015Genel

Kim gençliğin getirdiği enerji ve rahatlık sayesinde pürüzsüz bir cildi hoyratça kullandıktan bir süre sonra aynaya bakıp ilk kırışıklıklarıyla karşılaşınca; “Eyvah! Yaşlanıyorum…” diye paniklemez ki?.. Maalesef yaşlanmanın ilk belirtileri, cildimizin o harikulade elastik yapısının bozulmasıyla birlikte, otuzlu yaşlarda kendini göstermeye başlıyor. Üstelik yaş ilerledikçe bu kırışıklık ya da cilt sarkmaları daha da göze batar hâle geliyor; fakat yaşlanmayla yüzleşmenin de yolları var. Düşünsenize; yaşlanmayla birlikte gelen olgunluk ve bilgelik ile daha genç görünen bir cildin mükemmel birlikteliği çok yerinde bir iş birliği olmaz mıydı? Cevabınız; “Olurdu!” ise lazerle yüz estetiği yöntemi tam size göre demektir.

Nedir Bu Lazerle Yüz Gençleştirme Hikâyesi?

Lazerle yüz gerdirme, 2940nm dalga boyuna sahip bir lazer türü olan Er-YAG fraksiyonel lazer ile gerçekleştirilmektedir. Er-YAG fraksiyonel lazerin çalışma prensibi ise; kromoforunda bulunan su yardımıyla içeriğinde su olan dokular tarafından emilerek sahip olduğu enerjiyi aynı dokulara aktarması usulüne dayanmaktadır. Er-YAG fraksiyonel lazer ile estetik cerrah plastik cerrah güçlerini birleştirdiğinde ise; cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavileri için son derece yüz güldürücü sonuçlar elde edildiğini bilimsel olarak biliyoruz. Er-YAG fraksiyonel lazer, bu tedavi biçimlerinin yanı sıra; göz ve ağız çevresi, boyun gibi bölgelerde ortaya çıkan kırışıklıklar ile gözaltı morluk tedavisi  içinde aynı başarıyı ortaya koyuyor.  Son olarak, Er-YAG fraksiyonel lazer uygulamaları ile sivilce izleri ve inatçı lekelerden; siğil tedavisi, et beni aldırma, fibroma, ksantelazma gibi iyi huylu cilt lezyonlarından; istenmeyen yara, yanık ve dikiş izlerinden kurtulmanın mümkün olduğunu belirtmekte de fayda var. Üstelik ameliyatsız yüz gençleştirme tedavisinde kullanımı tercih edilen Er-YAG fraksiyonel lazer, konvansiyonel lazerlerdeki gibi uzun bir iyileşme dönemi süreci ya da leke oluşumu gibi olumsuz etkilere sahip değil. Tam tersine; Er-YAG fraksiyonel lazerle sağlanan yüz gençleştirme ve kırışıklık tedavileri kısa sürede iyileşmeye olanak tanıyor ve pigmentasyon riskini bünyesinde barındırma riski oldukça kısıtlı bir seviyede bulunuyor.

Peki, Karın Çatlakları?

Fraksiyonel lazerin karın çatlaklarında kullanımı, ilgili çatlağın derinliği ve genişliğine göre tedavi sonucunda da değişim gösterebilmektedir. Burada belirleyici etken, hastanın değerlendirmesinin titizlikle gerçekleştirilmesi ve beklentilerinin gerçekçi bir biçimde belirlenmesidir. Ameliyat tercih etmeyen ve çatlak seviyesi ileri boyutlara varmamış olan hastalar sıklıkla fraksiyonel lazerle karın çatlak tedavisi tercih etmekte ve sonuçlardan memnun kalmaktadır.

Lazerle Yüz Gençleştirme İşleminde Süreç Nasıl İşler?

Fraksiyonel lazerle yüz gençleştirme işlemi ameliyatsız yüz estetiği uygulamaları kapsamına girmektedir ve uygulama bölgesindeki deformasyonun derecesine göre değişim göstermekle birlikte; genel olarak 3-4 haftalık periyotlar hâlinde gerçekleştirilen 1-3 seanslık uygulama süreçlerini kapsamaktadır. Lazerle ameliyatsız yüz gençleştirme sonrasında ciltte ortaya çıkan ve uygulamanın derinliğine bağlı olarak 2-5 gün aralığında değişim göstererek sürmesi beklenen bir kızarıklık ya da hafif pullanma gibi etkiler görülebilmesi normaldir. Bu süreçte, cildinizi doktorunuzun tavsiye ettiği nemlendirici yardımıyla sık sık nemlendirmeye, güneşten korunma konusunda oldukça dikkatli olmaya dikkat etmelisiniz. Kliniğimizde uygulama öncesi ve sonrasında gerekli bilgilendirmeler doktorunuz tarafından yapılacaktır.

Soru sorun

*

Menu