Meme Asimetrisi Kabusunuz Olmasın

By 22 Mart 2016Genel

Vücudumuzda bulunan hiçbir organ tam bir simetri durumu içerisinde yer almaz. Bu organlara göğüslerimiz de dâhildir. Örneğin; göğüs uçlarının büyüklüğü, meme başı çevresinin genişliği, meme uçlarının lokalizasyonu, göğüslerin şekli veya göğüslerin hacmi gibi konularda %100 simetriden söz etmek imkansızdır. Vücudumuzdaki Minimal asimetriler herhangi bir problem teşkil etmezken; bu asimetrinin farkedilir bir yapıya sahip olması kişileri haklı olarak rahatsız edebilmektedir. Bu tip durumların çözümü için ise; estetik cerrahi her zaman emrinizdedir.

Meme asimetrisi doğum kaynaklı ya da gelişim esnasında ortaya çıkan rahatsızlıklar, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar ve bazı ameliyatlar gibi pekçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bazen de ortaya konan herhangibir sebep olmadığı hâlde yine de kişi meme asimetrisi problemi ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Çözüm İçin Neler Yapılabilir?

Meme asimetrisi estetiği için ilk olarak sebeplere odaklanmak ve meme asimetrisini ortaya çıkartan sebebi doğru teşhis etmek önemlidir ki ilgili çözüm yolları da bu sebepler doğrultusunda uygun olarak planlanabilsin. Memeye yağ enjeksiyonu, memeye liposakşın, silikon estetiği, meme dikleştirme ameliyatı, meme toparlama estetiği ya da meme küçültme operasyonu gibi estetik ameliyatlar tek başına yada ihtiyaca göre birlikte uygulanarak meme asimetrisi problemi başarılı bir şekilde ortadan kaldırılır.

Tedaviden Sonra Sizi Neler Bekliyor?

Tedavi sonrası süreci belirleyen etmenlerin en başında meme asimetrisi tedavisi için hangi yöntem ya da yöntemlerin kullanıldığı gelmektedir; ancak çoğu zaman hastalar tedavi günü ya da bir sonraki gün taburcu edilerek evlerine gönderilmektedir.  Meme asimetrisi tedavisinden kısa süre sonra (1-3 gün) kendinizi çok daha iyi hissedebilir ve çok ağır hareketler ve sportif faaliyetlerden kaçınmak kaydıyla bireysel yaşamınıza geri dönebilirsiniz. Çalışma hayatına geri dönmek için; 5-7 günlük bir sürece, ağır egzersiz içeren spor faaliyetlerine geri dönebilmek içinse; 3-4 haftalık bir dinlenme sürecine ihtiyacınız olacaktır.

Soru sorun

*

Menu