Meme Kanseri Sonrası Kendi Memenize Sahip Olabilirsiniz

By 25 Kasım 2016Genel

Meme kanseri, çağımızda maalesef gittikçe artan problemlerden biridir ve dünyada her 8 kadından biri bu hastalıkla mücadele etmektedir. Hastalıkla birlikte, tedavi sürecinde gerçekleşen işlemlerden biri de memenin bir bölümünün ya da tamamının alınması durumudur. Oysaki meme, her kadın için önemli bir organdır; fakat estetik cerrahinin en başarılı sonuçlar aldığı konulardan biri de meme kanseri ya da farklı bir rahatsızlık sonucu memenin alınması gibi durumlarda bir yandan kanser tedavisi uygulanmaya devam ederken bir yandan da memenin yeniden yapılması; yani meme rekonstrüksiyonu gerçekleştirilebilmesidir. Böylece hastanın psikolojik motivasyonunun en yüksek olması gereken dönemde memesiz kalma endişesi ya da bu durumun getireceği huzursuzluktan da korunması sağlanmaktadır.

Meme Rekonstrüksiyonu İçin Uygun Zaman Dilimi Nedir?

Meme rekonstrüksiyonu ya da yeniden meme yapımı, memenin alınma süreci ile eş zamanlı olarak ya da sonraki süreçte gerçekleştirilebilmektedir. Meme kanseri ameliyatı ile eş zamanlı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için, hastanın kanser tanısının erken evresinde bulunması daha sağlıklı sonuçlar vermektedir. Meme kanseri ileri evreye ulaşmış ise; meme rekonstrüksiyonunun kanser tedavisi gerçekleştikten sonra uygulanması gerekmektedir.

Ameliyat yöntemine karar vermeden önce; hastanın istekleri, meme ölçüsü, beden yapısı gibi konular alanında uzman bir estetik cerrah ile gözden geçirilmeli ve ayrıntılı bir planlama süreci ortaya konulmalıdır.

Süreç Nasıl İşliyor?

Meme rekonstrüksiyonu için hastanın kendi öz dokusundan, silikon meme implantları kullanılarak ya da bu ikisinin bir arada kullanıldığı yöntemlerden faydalanılabilir. Eğer yeniden meme oluşturma ameliyatı için tercih edilen yöntem, öz doku olacaksa seçenekler arasında karın, sırt, uyluk iç yüzü, kalça dokularının kullanımı bulunmaktadır; fakat uygun olması hâlinde meme dokusuna en çok benzeyen bölge olması sebebiyle rekonstrüksiyon için sıklıkla tercih edilen yöntem karın dokusu ve sırt dokusu olmaktadır.

Meme rekonstrüksiyonu, meme kanseri ameliyatı gibi genel anestezi altında gerçekleşmektedir ve ameliyat esnasında öz doku kullanılması durumunda doku için tercih edilen bölgeye göre ameliyat süresi 2 ile 8 saat arasında değişim göstermektedir.

Ameliyattan sonra 2-3 gün süre ile kliniğimizde gözetim altında tutulmanız sağlanmaktadır. Taburcu olmanızdan 2-3 gün sonra banyo yapabilir ve 10-15 gün sonra ağır aktivitelerden kaçınmak suretiyle iş ve sosyal yaşamınıza geri dönebilirsiniz

Soru sorun

*

Menu