Saç Mezoterapisi ile Saçlarınız Dökülmesin!

By 14 Ekim 2016Genel

Saçlarınızın da en az cildiniz kadar vitamin, mineral ve proteinlere ihtiyaç duyduğunu biliyor muydunuz? Saç mezoterapisi işte tam da bu iş içi var! Saçlarınızın ihtiyaç duyduğu tüm bu vitamin, mineral ve proteinlerin kıl köklerini beslemesi ve saçlı deri bölgesindeki kan dolaşımını arttırması amacıyla saç mezoterapisi yöntemi ile ilgili bölgeye enjekte edilir ve uyarılan hücresel metabolizmanız vesilesiyle saç derinizdeki dokular canlanarak saç dökülmesinin önüne geçer. Ancak unutmamak gerekir ki saç mezoterapisi ile saç ekimi birbirine karıştırılmamalıdır, saç mezoterapisini daha çok destekleyici bir tedavi yöntemi olarak düşünmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Zaman zaman stres, mevsimsel faktörler, metabolizma ya da gebelik sonrası süreç gibi gerekçelerle saçlarımız dökülebilmektedir. Saçlarınızda cansızlık ve dökülme problemi varsa saç mezoterapisi başvurmak isteyeceğiniz ideal yöntemlerden biri olabilir; ancak sorununuz kellikse saç ekimini düşünmeniz daha sağlıklı olacaktır. Zira saç mezoterapisi kelleşmeden önce dökülmeyi azaltan bir yöntemdir ancak saç ekimi sonrasında tedavinin daha başarılı sonuçlar vermesi için de saç mezoterapisi yapılır. Ayrıca saç mezoterapisi, kadınlara da erkeklere de uygulanabilmektedir.

Saç mezoterapisi için kliniğimizde, Avrupa ve Amerika’da sıklıkla ve güvenle tercih gören mezoterapi karışımlarını kullanmaktayız. Pek çok yerde bu tip hazır karışımlar maliyeti sebebi ile tercih edilmemektedir; ancak biz; “Önce hasta güvenliği ve başarılı sonuç!” diyen ve buna odaklı tedavi yöntemlerini tercih eden bir kliniğiz.

Saç Mezoterapisi ile Neler Elde Edersiniz?

Saçlarınız canlanır, kuvvetlenir, saç yapınız ideal bir seviyeye gelirken saç dökülmesi de azalır ve durur. Tüm bunların olması ise saç kökünüzün beslenmesine dayanan bir süreçtir ve şayet bu problemlere sahipseniz bunu ihtiyaçlarınıza yönelik bir biçimde size sağlayabilecek en makul yöntemdir.

Peki, Yöntem Nasıl Uygulanır?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki işlemin bir plastik cerrahi uzmanı tarafından uygulanması son derece önemli ve atlanmaması gereken konulardan biridir. İşlem, ilgili karışımın oldukça ince bir enjektör yardımı ile saç köklerine verilmesi yolu ile uygulamaya konmaktadır ve yaklaşık 20 dakikalık bir süreci kapsamaktadır. Karışımın doğru bölgeye enjekte edilmesi ağrı ya da acının en düşük seviyede hissedilmesi bakımından oldukça önemli bir mevzudur, dolayısıyla hekiminizin tecrübe ve bilgisi, az evvel de bahsettiğimiz üzere oldukça önemlidir.

Seans Sayısı

Hastanın ihtiyaçlarına göre değişim göstermekle birlikte biz çoğu zaman kliniğimizde 2 haftada bir gerçekleştirilen 4 seanslık uygulamalar neticesinde ayda bir gerçekleştirilen 2 seans daha eklemeyi ve sonrasında da 3 ayda bir gerçekleştirilen tek seanslık bir uygulamayı uygun görmekteyiz. Bu yöntem sayesinde ise, elde edilen sonucun kalıcılığını sağlamaktayız. Ancak yine de tedavinin hastanın ihtiyaçları ve hekimin önerileri doğrultusunda planlanan bir süreç olduğu unutulmamalıdır.

Soru sorun

*

Menu