Şakak Germe Yöntemleri

By 29 Aralık 2016Genel

Yaşımız ilerlediğinde, özellikle de kırklı yaşlarımızdan sonraki dönemler yüzümüzde ve vücudumuzda bulunan pek çok bölge gibi şakak bölgemizde de birtakım estetik problemler baş gösterir. Gevşeyen ve sarkan şakak derisi dolayısıyla kaş ve göz bölgemizde ortaya çıkan baskı, bu bölgede sarkmalara yol açmaktadır. Hepimizin gayet iyi bildiği gibi aşağı düşmüş kaşlar ya da göz çevresi, bizi olduğumuzdan daha yorgun ve yaşlı gösterir. Yani göz çevresi estetiği dinç görünmemiz açısından ne derece yardımcı bir adım olursa olsun, şakak bölgesinde meydana gelen estetik problemler için önlem alınmadıkça ya da tedaviye gidilmedikçe daha  genç ve fresh bir görünüme kavuşabilmeniz pek kolay olmayacaktır.

Şakak bölgesinde bu tip durumların meydana gelmesini sağlayan pek çok değişken faktör mevcuttur. Bunların başında, yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilerleyen yaş gelmekle birlikte, yer çekimi, kişinin sahip olduğu cilt yapısı, sigara tüketimi, strese dayalı ve spor içermeyen yaşam tarzı beraberinde beslenmede dengesiz ve sağlıksız tüketim tercihleri ile aşırı mimik kullanımı gibi faktörler de şakak bölgesi estetiğini bozan belirleyici etkenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hangi yöntemler şakak germe estetiği için kullanılır ?

Mevcut deformasyonun ağırlığına ve kişinin işlemden beklentisine göre şakak estetiği için kullanılabilecek alternatif yöntemler mevcuttur. Ilımlı durumlarda ve beklentinin çok fazla olmadığı kişilerde iple askılama, şakak dolgusu, kaş dolgusu, botoks gibi uygulamalar istenene estetik sonucu sağlamada son derece başarılıdır. Daha ağır deformasyonu olan, kaşların fazlaca düşük olduğu, şakak bölgesinde yaygın ve derin kırışıklıkların olduğu vakalarda ise şakak germe yani temporal lift ameliyatları mutlaka düşünülmelidir.

Şakak germe estetik ameliyatı nasıl yapılır ?

Temporal lift yani şakak germe estetiğinin botoks, dolgu, iple askı gibi diğer yöntemlerden en önemli farkı sonucun kalıcı ve çok daha etkin olmasıdır. Şakak germe ameliyatı saçlı deri içerisinden yada sınırından yapılan kesi ile dokunun hazırlanması gerdirilerek yeni pozisyonuna adapte edilmesi şeklinde yapılabileceği gibi endoskopik yöntemle ve özel askılama aparatları kullanılarak da yapılabilmektedir. Her durumda işlem sonrası süreç son derece konforludur ve 2-3 günlük süreç sonrası normal aktif yaşama dönmek mümkündür. İşlemden sonra yapılan kesilerin görülmesi yada farkedilmesi neredeyse imkansızdır.

Şakak germe estetik ameliyatı ile kişinin kazanımı nedir ?

Şakak germe işlemleri sayesinde özellikle göz çevresi bölgesindeki aşırı yığılma ve kırışıklıklar hafifletilir yada tamamen giderilir. Bununla birlikte kaşlardaki sarkma ve düşmenin giderilmesi, göz kapağı bölgesinde daha dingin ve genç bir görünümün elde edilmeside önemli kazanımlardır.

Şakak germe işlemleri ile birlikte dolgu, botoks, üst göz kapağı estetiği, göz torbası ameliyatı, yüz germe estetiği vb gibi pekçok estetik işlem gerçekleştirilebilir ve böylece çok daha bütüncül, çok daha estetik bir sonuç elde edilir.

Sizde güzel ve genç bakışlarınız ile mutlu bir şekilde yaşama devam edersiniz.

Soru sorun

*

Menu