Adım Adım Yüz Germe Ameliyatı

By 3 Aralık 2016Genel

Toparlanın, geçmişe gidiyoruz. Yüz germe ameliyatı ile zaman istediği kadar hızlı aksın, kimse kaç yılında olduğumuzu yüzümüzden anlayamaz. Evet, tüm o iş stresi, maruz kaldığımız güneş ışınları, yer çekimi ve genetiğimiz neticesinde yaşlanıyoruz ama tüm bunlar, yüz germe estetiğinden faydalananlar için aynaya bakarken hatırlayacakları bir konu değil.

Yüz Germe Estetiği Nedir?

Öncelikle, yüz germe estetiğinin en sık başvurulan ve uygulanan gençleştirme yöntemlerinden biri olduğunu belirtelim. Yüz germe ameliyatı neticesinde yüzünüzde bulunan derin ya da daha naif kırışıklıklardan, sarkmalardan kurtulmanız mümkün. Hem sarkan dokuları yerine yerleştiriyoruz hem de fazla deriden sizi kurtarıyoruz. Hele de yüz germe estetiğinin yanında boyun ve göz çevresi estetik uygulamalarından faydalanırsanız; aynaya bakarken kendinizi; “Biz şu an hangi yıldayız?” diye sorarken bulmanız oldukça mümkün. Çünkü yüz germe ameliyatı sonucunda en az 10-15 yıl gençleşmektesiniz, en güzeli de bunun anlık bir etki değil, uzun vadeye yayılmış bir sonuç olması. Yani aradan yıllar geçtikten sonra bile ameliyattan önceki hâlinizden daha genç görünmeniz durumu söz konusu; ama elbette ilerleyen yıllarla birlikte yaşlanma belirtilerinin tekrar yüzünüze yansıyacağını da unutmamanız gerek. Aksini düşünmek, sihirden farksız olurdu. Burada önemli olan, bu yaşlanma sürecinin normalden çok daha yavaş bir biçimde yüzünüze yansıyacak oluşudur.

Yüz germe estetiği, genel anestezi altında gerçekleştirilmekte olup; ameliyat esnasında yüzün dokusu güçlendirilirken, sarkmış dokular kaldırılmakta ve fazla deri çıkartılmaktadır. Özellikle yüzün taşıyıcı dokusu olarak isimlendirdiğimiz SMAS dokusuna yönelik yapılan gerdirme sayesinde hem doğal görünüm hemde kalıcı sonuç sağlanmaktadır. Başarılı bir yüz germe estetik ameliyatı için en önemli koşullarından bir diğeri yüzünüzün bir bütün olarak değerlendirmesidir. Yani sadece yüz gerdirme değil gerekiyorsa göz kapağı estetiği, yüze yağ enjeksiyonu, kök hücre uygulaması, gıdı estetiği gibi işlemler yüz germe estetiği ile birlikte yapılır.

Uygulamanın gerçekleştirileceği bölge ve kişiye göre değişim gösterebilmekle birlikte ameliyat, genellikle 5-6 saatlik süreler zarfında değişim gösterebilmektedir.

En çok korkulan şeylerin başında yüz germe ameliyatı sonrasında doğallıktan uzak sonuçlar ya da uzun bir iyileşme süreci olduğunu biliyoruz; fakat burada devreye doğru ve alanında uzman bir estetik cerrah seçimi girmektedir. Doğru yaklaşımlar sonucunda zamanda neredeyse 15-20 yıl geriye gideceğinizi düşünecek olursanız yüzünüzdeki tüm ödemlerin geçmesi ve iyileşmeniz için geçen 1 aylık süre çok da büyük bir miktar sayılmayacaktır.

Bu süreç sonunda yapılacak bir fraksiyonel lazer uygulaması işin cilası olacak ve pırıl pırıl bir gençliğe ulaşacaksınız.

Bu arada ameliyattan çekinen yada çeşitli sebeplerle yüz germe yaptıramayan hastalarımız sakın üzülmesin, iple yüz germe, fraksiyonel lazer, altın iğne radyofrekans, dolgu estetiği, botoks, mezoterapi ve prp gibi ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerimizle tabiki onlarıda gençleştiriyor dahada güzelleştiriyoruz 🙂

O hâlde haydi zamana meydan okuyalım!

Soru sorun

*

Menu