Estetik Operasyonlar İçin Doğru Zamanlama

By 12 Temmuz 2017Genel

Estetik Operasyonlar İçin Doğru Zamanlama

Estetik operasyonlar açısından doğru uygulama ve profesyonellik yanında doğru zamanlama da oldukça büyük bir önem taşımaktadır; fakat “Yazın estetik yapılmaz.” algısı sanılanın aksine oldukça yanlış bir kanıdır.

İşin aslı, estetik operasyonlar için mutlak doğru mevsim diye bir şey yoktur, bazı mevsimleri hastalar kendi konforları açısından tercih etmeyebilirler ancak bu durum bir tıbbi mutlak gereklilik oluşturmaz. Bunun yerine her konuda kendinizi ne kadar hazır hissettiğiniz sorusuna odaklanmak daha yerinde olacaktır.

Örneğin, burun estetiği açısından en önemli kurallardan biri güneşten korunmadır. Buradaki “güneşten korunma” yanlış anlaşılmaktadır, “güneşten korunma”dan kastımız yazın burun estetiği yapılamayacağı değil, morluk olan bölgenin güneşe maruz bırakılmaması ve güneş koruyucuları yardımı ile gerekli önlemlerin alınmasıdır kaldı ki artık neredeyse hiçbir burun ameliyatında morluk olmamaktadır. Bu korunma sağlandığı sürece tüm yaz ayları estetik operasyonlar için uygunluğunu korumakta herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.

Başka bir örnek meme estetiği ameliyatları. Yakın zaman (3-5 ay) içinde gebelik planı olmayan kişiler için meme büyütme operasyonu yada meme küçültme ameliyatı ertelemek gereksizdir. Çünkü meme estetiği işlemleri kişinin özgüvenine katkı yaparak yaşam kalitesini artırır, dolayısıyla ertelemek gereksizdir.

Örnekleri arttırmamız gerekirse; karın germe operasyonu için güneşten korunmak gibi bir kaygınız olmayacaktır; çünkü karın germe operasyonlarında sonra hastalarımız özel korseler kullanmaktadır. Bu da bu bölgede oluşan morluk ya da kızarıklıkların güneş görmesine imkân olmadığı anlamına gelir. Dolayısıyla yaz aylarında güneşten korunmak gibi bir çaba karın germe operasyonları için tamamen konu dışı kalmaktadır.

Doğru zamanlamadan kastımız yalnızca mevsimsel aralıklardan hangisinin uygun olduğu tartışması değildir. Estetik operasyonlar için doğru zamanlama, doğru yaş aralığını da kapsamaktadır. Buna verebileceğimiz en iyi örnek ise; kepçe kulak estetiği. Kulakların gelişiminin yüksek bir oranı altı yaşa kadar tamamlanmaktadır. Çocukların yaşaması muhtemel sosyal çevre kaynaklı psikolojik problemlerden korunabilmeleri adına 7-8 yaşların kepçe kulak ameliyatı için en ideal zamanlama olacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Soru sorun

*

Menu