Meme Estetiği Operasyonu Hakkında Merak Ettikleriniz…

By 22 Haziran 2017Genel

Yaz Döneminde Meme Estetiği Yapılabilir mi?

Hazır yaz gelip kapıya dayanmışken meme estetiği hakkında en çok merak ettiğimiz sorulardan biri de haliyle yaz mevsiminde meme estetiği işleminden faydalanılıp faydalanılamayacağı olacaktır. Hemen cevap verelim; birçok araştırma sonucu desteklenmiştir ki yaz mevsimi her türlü meme estetiği operasyonu için uygunsuz bir zaman dilimi değildir. Stresten ve sorumluluklardan arınmaya daha müsait bir dönem olan yaz mevsimi oldukça ideal bir zaman dilimi olarak karşımıza çıkıyor.

Diyelim ki temmuz, ağustos aylarında tatile gidip deniz ve güneşin keyfine varacaksınız. Haziran ayında meme büyütme yada meme küçültme estetiğini gerçekleştirerek tatilinizin tadını ikiye katla avantajına sahip olabilirsiniz. Yani merak etmeyin, geç kalmadınız.

Hangi Meme Estetiği Operasyonu Kime Uygun?

Elbette her estetik girişim herkes için uygun değildir. Önemli olan estetik sonucun kişiye uygun nitelikte gerçekleştirilebilmiş olmasıdır. Beklenti ile istekleriniz doğrultusunda ve anatominiz, meme dokunuz, göğüs kafesinizin eni, boyu gibi kriterler esas alınarak gerçekleştirilen muayeneniz sonucunda sizin için uygun olan yönteme ulaşılır. Tüm bu analiz sonucunda eğer meme büyütme yapılacaksa implantlar arasından hangisinin size uygun olduğunu belirlemek daha gerçekçi sonuçlara ulaşmamızı sağlamaktadır. Bazen de implantlar yerine memeye yağ enjeksiyonu tercih edilmektedir. Eğer yapılacak işlem bir meme küçültme ise nasıl bir yöntem uygulanacağı, ne kadar küçülme beklediğiniz, vücut ölçüleriniz vs gibi kriterler dikkatlice analiz edilecektir. Tekrar etmemiz gerekirse, burada sonucun ne olacağı tamamen sizin beklentileriniz ve sahip olduğunuz kriterler ile uzman doktorunuzun görüşlerinin harmanlanması doğrultusunda ortaya çıkmaktadır.

Memeye Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Memeye yağ enjeksiyonu tek başına kullanılabildiği gibi silikon implantlar ile birlikte kullanılarak mükemmel sonucu hedefleyen bir uygulamadır. Bu sayede daha doğal görünen memelere sahip olabilmeniz sağlanır, üstelik işlem kendi yağ dokunuzla gerçekleştirilmektedir.

Peki, doğal görünümlü memeler neden bu kadar önemli? Önemli, çünkü estetik işlemler doğala yakın olduğu ölçüde “başarılı” olarak nitelendirebilecek bir prosedürlerdir. Hastalarımızın on yıllarca boyunca meme implantlarını kullanmaya devam edeceklerini düşünecek olursak bu süreci onlar için en konforlu hâle getirmek de bizim görevimizdir.

Meme Estetiği Operasyonu Emzirme ya da Hamile Kalma gibi Durumlara Olumsuz Etki Eder mi?

Hayır, meme estetiği emzirme ya da hamile kalma durumlarında herhangi bir olumsuz durum teşkil etmemektedir. Yalnızca kısa sürede hamile kalmak gibi bir planınız varsa en verimli sonuca ulaşmak için meme estetiğini doğumdan sonraya ertelemeniz daha sağlıklı bir adım olacaktır.

Soru sorun

*

Menu