Mezoterapi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

By 22 Ağustos 2017Genel

Öncelikle mezoterapinin ne olduğundan bahsedelim. Mezoterapi; cildin ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller, aminoasitler ve bir takım ilaçların uygun karışımlarının sağlanarak cilde enjekte edilmesi yoluyla uygulanan bir yöntemdir. Mezoterapinin uygulama alanlarına; selülit tedavisi, yüz gençleştirme ya da saç tedavisi gibi pek çok yöntem girmektedir. Mezoterapinin sonuçları 3. Seanstan sonra ideal biçimde gözlemlenebilmektedir. Uygulamanın emin ellerde gerçekleştirilmesi, yani bir estetik cerrahi uzman tarafından gerçekleştirilmesi yan etkilere maruz kalmamanız açısından son derece önem taşımaktadır. Mezoterapi, ameliyatsız uygulama yöntemlerine girmektedir ve bu sebeple herhangi bir biçimde anestezi kullanımına gerek olmadığı gibi uygulama gerçekleştikten sonra günlük yaşamınıza rahatlıkla geri dönebilirsiniz.

Mezoterapinin Kullanım Alanları

Mezoterapinin kullanım alanlarından yukarıda bahsetmiştik. Bunlardan selülit tedavisi ve bölgesel zayıflamaya odaklanacak olursak bu yöntemlerde, ilgili bölgelere ilaç enjekte edilmektedir ve bu ilaç karışımı kan dolaşımını hızlandırmakta, yağların yakımına yardımcı olmaktadır. Mezoterapi tedavisine düzenli olarak devam edildiği takdirde bu bölgelerde zayıflama meydana gelirken selülitler de oldukça azalan bir seviyeye inmektedir. Mezoterapi yoluyla bölgesel incelmenin en önemli avantajlarından biri de zayıflamanın yanı sıra sarkma problemlerinin de önüne geçerek vücudun şekillenmesine yardımcı olmasıdır. Mezoterapi ile bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi değişim gösterebilmesine rağmen genelde 8-10 seans sürebilmektedir. Uygulama, 10-15 dakikalık bir süre içerisinde gerçekleştirilebilirken seans aralıkları 5-7 gün arasında değişim gösterebilmektedir. Ayrıca uygulama sonrasında günlük yaşamınıza rahatlıkla geri dönebilmektesiniz.

Saç dökülmesi ve canlandırmada mezoterapi ise saçınızın ihtiyacı olan bir karışım hazırlanarak ilgili bölgeye enjekte edilmesi sağlanır. Kişiden kişiye değişim gösterebilmesinin yanında bu noktada da çoğu zaman üç – altı seanslık uygulamalar yeterli gelebilmektedir.

Cilt gençleştirmede mezolifting ise yine cildin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve protein yapı taşlarını birleşiminden oluşan bir kokteylin cildin canlandırılması, toparlanması, leke tedavisi, sarkma ve kırışıklıkların azaltılması gibi yöntemler için cildin altına enjekte edilmesidir. Burada da en çok üç – altı sonucunda kişi verimli bir sonuca ulaşabilmektedir. Mezolifting yönteminin PRP ve botoks, dolgu gibi diğer cilt gençleştirici metodlar ile birleştirilmesi sayesinde çok daha etkili sonuçlar sağlanmaktadır.

Soru sorun

*

Menu